Geel-Zwart heeft de punten hard nodig.

Geel-Zwart in gevarenzone na thuisnederlaag tegen HCAS

Sport 427 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart heeft afgelopen zondag een pijnlijke nederlaag geleden. In eigen huis werd er, ondanks een flitsende start, met 1-3 verloren van HCAS uit Asten. De Veghelse hockeysters zijn daardoor nog steeds niet zeker van lijfsbehoud.

Geel-Zwart was zondag vastbesloten om de punten in Veghel te houden. Ze begonnen dan ook ijzersterk aan de wedstrijd. Julie van Roosmalen wist al na vijf minuten de openingstreffer te maken. De dames uit Asten vochten zich terug en wisten na een minuut alweer gelijk te maken. De rest van de eerste helft ging gelijk op, al was Geel-Zwart wel iets gevaarlijker. Gescoord werd er niet. De wedstrijd ging de rust in met een 1-1 tussenstand.

In de tweede helft was het HCAS dat sterker uit de kleedkamer kwam. Er werden nog diverse kansen gecreëerd door Geel-Zwart, maar halverwege de tweede helft sloeg HCAS toch toe. Na de 1-2 gingen de Veghelse hockeysters op zoek naar de gelijkmaker. Ze vochten hard, maar een beloning kwam er niet.
Vlak voor het eindsignaal wisten de gasten de voorsprong te vergroten. Toen de 1-3 viel, was de wedstrijd wel gespeeld.

Met nog drie wedstrijden te gaan moet Geel-Zwart nog punten zien te pakken om zichzelf 100 procent veilig te stellen. Aankomend weekend speelt Geel-Zwart uit tegen de nummer 2 van de ranglijst, Rosmalen Dames 1. Zondag 26 mei wacht Best (thuis) en op 2 juni sluiten de Veghelse hockeysters de competitie af tegen Venlo (ook thuis).