Afbeelding

'FlowerPower op de Vlagheide'

Algemeen 1.116 keer gelezen

EERDE | 'FlowerPower op de Vlagheide'. Zo heet het nieuwste project van kunstenaar Carin Simons. Als symbolisch eerbetoon aan onze bevrijders wil zij op 14 september bloemen planten op de Vlagheide. Op die dag trekt de colonne van Operation Market Garden door de gemeente en richt de stichting het Basecamp Vlagheide in. Gemeente Meierijstad omarmt het project FlowerPower.

"75 jaar geleden zijn op de Vlagheide veel parachutisten geland. Dat was het begin van de bevrijding van Brabant. Hoe mooi zou het zijn om dat te vieren met veel kleur en bloemen. Bloemen staan voor mij symbool voor vrijheid. FlowerPower dus", legt kunstenares Carin Simons uit.
Het doel van Carin is om op de Vlagheide duizenden bloemen te planten, gemaakt van restafval. De Vlagheide was vroeger een vuilstortplaats, vandaar de keuze voor restafval.
Om 75 jaar bevrijding met een bloemenzee te kunnen vieren, heeft Carin Simons de hulp nodig van heel veel inwoners. Zij worden dan ook van harte uitgenodigd om mee te doen.
Wil je ook graag een bijdrage leveren aan dit evenement? Schrijf je dan snel in. Dit kan bij de bibliotheek in Veghel, bij de VVV's in Meierijstad en bij het gemeentehuis in Veghel en de nevenvestigingen in Schijndel en Sint-Oedenrode.
Je krijgt dan een flyer met instructies mee en tevens materiaal dat als basis dient voor de bloem. Meer informatie is te vinden op de website: www.meierwijstad.nl.

75 jaar Herdenken en Bevrijden
FlowerPower op de Vlagheide is één van de vele activiteiten die dit jaar gehouden wordt omdat de gemeente Meierijstad uitgebreid stil staat bij het feit dat 75 jaar geleden hier de bevrijding van Brabant begon. Sint-Oedenrode en Veghel waren de eerste Brabantse plaatsen die werden bevrijd. De bevrijding van Schijndel hierna liet nog ruim vijf weken op zich wachten. Een indrukwekkende en aangrijpende periode die zijn sporen in Meierijstad heeft nagelaten. Weten wat er nog meer te doen is in Meierijstad, raadpleeg dan de website: www.meierijstadherdenkt.nl.

Carin Simons
Carin is onder andere bekend van het project MeierWIJstad, gelanceerd tijdens Fabriek Magnifique. Ze bracht toen honderden bewoners samen door een gigantische puzzel in elkaar te laten zetten. Elk puzzelstuk was een kunstwerk op zich en samen vormden alle stukjes het grondgebied van de gemeente.
Carin sleepte met het project MeierWIJstad een nominatie voor de kunst- en cultuurprijs van Meierijstad in de wacht. Ze moest haar meerdere erkennen in Jan van Hoof.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant