Afbeelding

Kamerkoor Canta Libre zingt in Eucharistieviering

Algemeen 456 keer gelezen

EERDE | Kamerkoor Canta Libre zingt op zondag 19 mei tijdens de Eucharistieviering in de kerk H. Antonius Abt in Eerde. De voorganger is pastor Wim Holterman. De ochtend begint om 09.30 uur.

Deze zondag is de vijfde zondag van Pasen, maar ook 'zondag Cantate' en de zondag van de 'Oosterse kerken'. Daarnaast is het de meimaand: Mariamaand. Voor deze gelegenheid heeft Canta Libre gezangen, passend bij deze thema's, ingestudeerd.

Tijdens de viering worden onder meer de volgende wisselende gezangen gezongen: Pater Noster van Igor Strawinsky, Ave Rosa van Miklos Kovacs en Psalm 145 van Heinrich Schütz. De vaste gezangen worden gezongen uit de Missa Hungarica van Tavasszy. "Het zal een mooie viering worden. Wij stellen het zeer op prijs om tijdens deze Eucharistieviering te zingen: we mogen al een aantal jaren op de maandagavond gebruik maken van het patronaatsgebouw in Eerde voor onze repetities. Daarnaast hebben wij, afgelopen november, in samenwerking met solisten, musici en projectleden, in deze kerk het Requiem van Fauré uitgevoerd. We hebben het kerkgebouw goed leren kennen en voelen ons er thuis", laten ze bij het kamerkoor weten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant