Odiliapeel en VOW strijden allebei om plek vier. (archieffoto: Arno Kosten)

5E: Strijd om nacompetitie wordt op slotdag pas beslist na winst Odiliapeel en VOW

Voetbal 1.769 keer gelezen

Pas op de slotdag in de vijfde klasse E wordt duidelijk wie de nacompetitie in mag: Odiliapeel of VOW. Beide ploegen kwamen vandaag tot winst, waardoor 'De Peel' in de slotronde een voorsprong van een punt heeft op VOW. De ploeg van trainer Maarten van Stiphout moet echter naar HVV Helmond, dat kampioen kan worden. VOW treft RKVV Keldonk. FC De Rakt won haar laatste thuiswedstrijd op spectaculaire wijze. Tongelre werd met 5-4 verslagen. Sil van de Broek maakte er vier!

Odiliapeel versloeg WHV met 1-0 door een doelpunt van Nick Waals vlak voor rust. "We hadden een overwicht qua veldspel, maar waren niet slagvaardig en doortastend genoeg voor de goal. Na de 1-0 hebben we de wedstrijd vrij eenvoudig uitgespeeld. Het was een terechte overwinning", aldus van Stiphout. VOW won bij Nederwetten met 0-5. Paul van de Rijt opende met een beauty de score en Rick van der Linden tilde de stand nog voor de thee na 0-2. Stan van der Heijden, Pim van Riel en Bart van de Oever, die na drie maanden blessureleed zijn rentree maakte, zorgden voor een 0-5 eindstand. "We speelden een erg goede eerste 25 minuten, met vijf a zes open kansen. De tweede helft hebben we goed uitgespeeld en konden we uitlopen naar een gemakkelijke overwinning", weet VOW-coach Jordy van Boxtel.

Spectaculaire winst De Rakt
FC De Rakt liet het eigen publiek volop genieten in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Sil van de Broek trof tegen Tongelre maar liefst vier keer doel voor de ploeg van trainer Eus Marijnissen. Ook Boi Kennis was trefzeker voor de Udenaren, die het seizoen waarschijnlijk gaan afsluiten op een zevende plaats.

13. HSE 23-2*
* HSE heeft 7 punten in mindering gekregen omdat het tweemaal niet kwam opdagen tegen SPV en in de rust van de wedstrijd tegen VCO vertrok. Die wedstrijd is omgezet in een 3-0 overwinning voor VCO.