Afbeelding

Vat-Oe-Fiets ruilt Markt in voor Wijnu-gebouw

Algemeen 1.554 keer gelezen

VEGHEL | Vat-Oe-Fiets wordt voor de tweede keer georganiseerd door Wijnu. Het fietsevenement in en om Veghel verandert dit jaar van start- en finishlocatie. De Markt is, verrassend genoeg, ingeruild voor het Wijnu-gebouw.

Deelnemers fietsen gezamenlijk 50 of 25 kilometer door het mooie buitengebied van Veghel en omstreken. Dit jaar fietsen en wandelen ze richting Heeswijk en het Wijboschbroek. De 50 kilometer fietsers maken twee maal een extra lus via Berlicum en Den Dungen. "Op deze manier hou je ook je conditie op peil en tegelijkertijd doneer je het deelnamebedrag aan een goed doel", zo laat de organisatie weten.

Eindstation
Ook voor de wandelaars is er een grotendeels afzonderlijke route van 25 kilometer uitgezet. De organisatie vindt het mooie van Vat-Oe-Fiets dat 'zowel vader, moeder, opa, oma en de kleinkinderen kunnen deelnemen aan deze activiteiten'.
Op de diverse posten die je onderweg tegenkomt is er voor de kinderen gratis ranja en kun je diverse dranken, broodjes en versnaperingen kopen. Even uitrusten en weer verder op weg naar het eindstation.

Markt
De kosten voor deelname is 4 euro per persoon. Dit jaar wordt er voor de eerste keer gestart vanaf het Wijnu-gebouw aan de Wilgenstraat 15 in Veghel. De wandelaars kunnen vanaf 08.00 uur starten. De fietsers vanaf 10.00 uur. De finish is ook bij het Wijnu-gebouw. De Markt is, tot verrassing van velen, niet langer de start- en/of finishplaats.

Muziek
De goede doelen voor dit jaar zijn bijna hetzelfde als vorig jaar, namelijk: missionaris Jos van Dinther, Pater v. d. Ven, Mtinko, bouwdorp, scouting Veghel en Wijnu zelf.
Vooraf en achteraf kan men genieten van een kop koffie of een ander drankje in het Wijnu-gebouw. Bij terugkeer zorgt de organisatie voor een leuk stukje muziek, zodat je de gelegenheid hebt om even na te praten.
De hoofdprijs van de gebruikelijke loterij is een dames- of herenfiets en er zijn vele andere prijzen. De trekking is na afloop van de fietstocht in het Wijnu-gebouw om ongeveer 17.00 uur. "Als de weergoden ons goed gezind zijn, belooft het voor alle deelnemers een mooie dag te worden", aldus de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant