Sandra verzorgt tijdens het volgende cursusseizoen wederom twee cursussen illustreren.
Sandra verzorgt tijdens het volgende cursusseizoen wederom twee cursussen illustreren. Foto: Karin Jonkers - Yell & Yonkers

Expositie: van kinderboek tot botanisch illustreren

Kunst en cultuur 435 keer gelezen

VEGHEL | Phoenix Cultuur houdt tot en met 1 juni een speciale expositie op de Noordkade in Veghel. De expositie staat geheel in het teken van illustreren.

De expositie bevat originele tekeningen en reeds uitgegeven boeken van zes illustratoren die deelnamen aan de cursus illustreren. Onder leiding van illustratrice Sandra Klaassen ontwikkelden ze hun eigen tekenstijl en met bijpassende technieken hebben zij uiteindelijk hun conceptverhaal en idee gerealiseerd. De groep van zes exposanten bestaat uit Annelien van Daalen (Nijmegen), Marielle van Heertum (Schijndel), Kim de Jong (Berlicum), Miriam Palsrok (Veghel), Edith Rozendal-Michiels (Oirschot) en Sandra Vlasblom (Oisterwijk).
Docente Sandra Klaassen, zelf professioneel illustratrice, heeft inmiddels talloze kinderboeken geïllustreerd voor verschillende uitgeverijen en andere opdrachtgevers. Ze exposeerde in binnen- en buitenland en ontving verschillende keren de 'Pluim van de Maand' voor haar illustraties. Door haar grote interesse in flora en fauna heeft ze zich ook gespecialiseerd in botanisch illustreren. Sandra verzorgt tijdens het volgende cursusseizoen wederom twee cursussen illustreren voor beginners en gevorderden op de Noordkade in Veghel.
De expositie illustreren is te zien op de eerste verdieping van de Cultuurfabriek op de Noordkade in Veghel. De expositie is daarna nog te bewonderen tot en met 1 juni. De korte cursus illustreren voor beginners start op dinsdagavond 17 september en de korte cursus illustreren voor gevorderden start op woensdagochtend 18 september. Geïnteresseerden kunnen voor meer info en inschrijven voor het nieuwe cursusseizoen naar: www.phoenixcultuur.nl of bel naar 0413-782010.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant