Sam Wassenberg voor het veld waar hij namens UDI'19 al veelvuldig het netje heeft laten trillen. 'Het is een hele eer dat ik ben opgenomen in het UDI'19 Elftal van de Eeuw.'
Sam Wassenberg voor het veld waar hij namens UDI'19 al veelvuldig het netje heeft laten trillen. 'Het is een hele eer dat ik ben opgenomen in het UDI'19 Elftal van de Eeuw.' Foto: Ad van de Graaf

'Of UDI een fatsoenlijke opvolger kan vinden, speelt wel 'n rol in mijn toekomstkeuze'

Voetbal 1.239 keer gelezen

UDEN | Vorig weekend werd Sam Wassenberg verkozen tot de beste spits in de honderdjarige clubhistorie van UDI'19/CSU. Een mooie erkenning voor zijn vijftien 'dienstjaren' in de Udense driekleur. Toch is nog onduidelijk of Wassenberg ook volgend seizoen uitkomt voor UDI'19 1. "Het is steeds moeilijker om privé en zakelijk gecombineerd te krijgen. Zodoende ben ik nog in dubio", aldus Wassenberg.

Door Martijn Schwillens

Voor ruim duizend feestgangers op het jubileumfeest van UDI'19 werd Wassenberg vorige week op het podium geroepen. Voor de positie van centrumspits had de 31-jarige goalgetter concurrentie van Michael Drummen en Peter van den Heuvel, spelers waar hij als kind tegenop keek. "Samen met mijn vriendjes stond ik op twaalfjarige leeftijd achter het doel van de tegenstander te kijken naar dat soort jongens. Toen hoopte ik net zo goed te worden als zij. De nominatie vond ik al een hele eer, maar dit is een prachtige erkenning. Het zegt ook iets over de band die ik met UDI'19 heb. Ik heb toch vijftien van de honderd jaar in de selectie van UDI gespeeld."

Twijfelmomenten
Contractverlenging op sportpark Veldzicht is echter geen vanzelfsprekendheid voor Wassenberg. "Ik ben vorig jaar vader geworden. Bovendien gaat het erg goed met mijn eigen bedrijf en mijn vrouw gaat waarschijnlijk de fysiotherapiepraktijk van haar vader (Ben van Grinsven) overnemen. Veel jongens met wie ik altijd heb gevoetbald, zijn al gestopt. Zodoende heb ik de afgelopen weken veel twijfelmomenten gehad. Ik ga deze week met UDI'19 om tafel, want ik wil snel beslissen. Enerzijds kan ik me niet voorstellen dat ik niet meer zou voetballen bij het eerste, anderzijds vergt het privé erg veel. Ik 'dwing' mijn vrouw feitelijk om drie avonden en elke zondag bij onze zoon te blijven. Maar uiteindelijk maak ik zelf de keuze. Die zal ook mede afhangen van wat UDI te bieden heeft qua mogelijkheden om bijvoorbeeld minder te trainen."

Ambities
Wassenberg wenst te benadrukken dat de ambities van de Udenaren geen directe invloed op zijn keuze hebben. "Al is het natuurlijk gemakkelijker kiezen als je elk jaar meestrijdt om promotie", zegt de speler die dit seizoen al vijftien keer doel trof. Ook het vertrek van hoofdcoach Stefan Hoogsteder speelt geen rol. "Ik vind het persoonlijk erg jammer, omdat er volgend seizoen weer een andere trainer voor de groep staat die ons moet leren kennen en bij wie je dus weer vanaf nul moet beginnen. Je wilt niet elk seizoen een andere trainer voor de groep. Of ik het kan blijven combineren met werk en mijn gezin, is echter waarop ik mijn keuze baseer", benadrukt hij.

Kwaliteit
Daarmee zegt Wassenberg echter niet dat hij niet teleurgesteld is over hoe het seizoen is verlopen voor UDI'19. "Het spreekt voor zich dat niemand vrolijk wordt van hoe het deze jaargang loopt. UDI moet minimaal vier of vijf plekken hoger staan. De realiteit is echter dat wij staan waar we nu staan. We zijn natuurlijk per ongeluk een keertje gepromoveerd naar de derde divisie (in 2016), maar eigenlijk gaat het al jaren zo. Dat komt ook door een gebrek aan kwaliteit. Dat werd dat ene seizoen in de derde divisie natuurlijk ook duidelijk. Verder hebben we elk seizoen te kampen met teveel blessures. Dat zal sowieso anders moeten", vindt Wassenberg.

Opvolging
Wat wel meetelt in de keuze is of de Udenaren 'een fatsoenlijke opvolger kunnen vinden' voor Wassenberg. "Deze club is mij zeer dierbaar, dus ik zou er veel moeite mee hebben als ze verlegen zouden zitten om een goede spits als ik ermee zou stoppen. Vandaar dat ik deze week om tafel ga met UDI, want ik wil graag weten welke plannen ze hebben voor volgend seizoen."

Afsluiter in Zuid-Limburg
Wassenberg en UDI'19 sluiten zondag het seizoen af bij kampioen Groene Ster. Bij een overwinning in Heerlen (en gunstige uitslagen elders) kunnen de Tricolores overigens het seizoen in de Hoofdklasse B afsluiten op plek zes, wat in de winterstop de doelstelling was. Tot grote vreugde zal die eindklassering echter niet leiden op sportpark Parkzicht.

Programma Hoofdklasse B:
VV Baronie- VV Gemert
Groene Ster- UDI '19 
Leonidas- Halsteren
VV De Meern- Alphense Boys
Nuenen- VC Vlissingen
RKAVV- SV Meerssen
Unitas- IFC

Stand:
1. Groene Ster 27-61 (K)
2. Halsteren 27-57
3. Gemert 27-56
4. Baronie 27-56
5. GVV Unitas 27-53 (NC) 
6. SV Meerssen 27-37
7. Nuenen 27-34
8. UDI'19/CSU 27-34
9. Alphense Boys 27-33
10. Minor 28-31
11. RKAVV 27-28
12. Vlissingen 27-26
13. IFC 27-25
14. Leonidas 27-25
15. De Meern 27-13 (D)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant