Het Kloosterkwartier moet er ongeveer zo uit komen te zien.
Het Kloosterkwartier moet er ongeveer zo uit komen te zien.

36 extra huurappartementen in Kloosterkwartier Veghel

Wonen 2.434 keer gelezen

VEGHEL | Onlangs heeft BrabantWonen het derde appartementengebouw van Zenzo Maatschappelijk Vastgoed gekocht in de nieuwe woonwijk Kloosterkwartier. In het door BrabantWonen aangekochte gebouw komen 36 huurappartementen voor ouderen met een zorgbehoefte. BrabantWonen signaleert een toenemende vraag naar wonen met een zorgfunctie onder deze doelgroep en kan hiermee voorzien in deze behoefte. De zorg wordt geleverd door Brabant Zorg.

BrabantWonen heeft verduurzaming van eigen woningbezit hoog in het vaandel. Om deze reden is er gekozen voor zogenoemde nul-op-de-meter appartementen. De zonnepanelen op het dak, de goede isolatie en de warmtepomp in de woning zorgen voor voldoende stroom, verwarming en warm water. Daarnaast wekken de woningen voldoende energie op voor huishoudelijk verbruik, bijvoorbeeld voor het opladen van je telefoon of het gebruik van de wasmachine. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig.

Een plek voor iedereen
Het Kloosterkwartier wordt een gebied waar mensen met elkaar kunnen leven en waar ze zorg kunnen krijgen als dat nodig is. Geheel in lijn met de filosofie van Zenzo MV wordt deze nieuwe wijk een combinatie van woningen, zorgfaciliteiten, onderwijs en de mogelijkheid om gezamenlijk te ontspannen in de gemeenschappelijke binnentuin. Hier komen mensen wonen die elkaar kunnen stimuleren en ondersteunen. Met als resultaat een sociaal sterke omgeving, waar voor iedereen plek is.

Start bouw vierde kwartaal
Met de verkoop van het derde appartementengebouw zijn alle gebouwen in het Kloosterkwartier verkocht en hebben ze een bestemming. Dit appartementencomplex is evenals de twee andere gebouwen ontworpen door LA Architecten uit Veghel. De realisatie neemt Bouwbedrijf van de Ven voor haar rekening.
De bouw van het Kloosterkwartier start in het vierde kwartaal van dit jaar en de verwachtte oplevering is in het voorjaar van 2021.

Koop
Op dit moment zijn in het nieuwbouwproject Kloosterkwartier alleen nog een beperkt aantal vrijstaande- en twee onder een kapwoningen te koop.
Kijk voor de beschikbaarheid op www.kloosterkwartierveghel.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant