Frontman Aboubacar, met rastahaar, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry.
Frontman Aboubacar, met rastahaar, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry.
+ VIDEO

Reggae en dancehall-band met tropische 'vibes' in De Afzakkerij

Algemeen 600 keer gelezen

VEGHEL | One Revolution Band is op zondag 2 juni om 15.00 uur de muzikale gast in De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Het is weer eens wat anders; One Revolution speelt dansbare en energieke reggae, dub reggae en dancehall. Frontman en zanger Aboubacar Soumah is een podiumbeest met ontembare energie en een fantastische stem. Met de zomer voor de boeg, een perfecte opwarmer voor de liefhebbers van zonnige Jamaicaanse muziek. De toegang is gratis.

One Revolution Band is een reggae & dancehall-band met tropische vibes. Frontman Aboubacar Soumah, uit Guinee en wonend in België, is een energieke zanger die het publiek altijd laat swingen. De stijl van de band is een mix van dancehall en roots reggae met tropische elementen uit het Caribisch gebied. Hoewel beïnvloed door grote reggae artiesten heeft Aboubacar inmiddels zijn eigen moderne stijl van reggaewortels en dancehall ontwikkeld.

Aboubacar, met rastahaar, groeide op in Guinee in de hoofdstad Conakry. Op zijn elfde maakte hij kennis met de djembe en bekwaamde zich in de Afrikaanse percussie. De rasta Aboubacar verliet op jonge leeftijd zijn vaderland om zijn geluk te beproeven in Senegal. Zowel in Guinee, Guinee-Bissau als Senegal stond Aboubacar op grote podia. Verder geeft hij Afrikaanse muziek- en dansworkshops op scholen en voor bedrijven. Op de vraag wat Aboubacar zelf het mooiste vindt aan zijn repertoire, antwoordt hij: "De reggaesongs. Aan de andere kant: in de dancehall nummers zit wel veel dynamiek. Ik ben wel een revolutionair." Zijn levensgeschiedenis dwingt hem te zingen over rechtvaardigheid, loyaliteit aan elkaar, peace, maar ook het leven in Afrika, de armoede, vriendschap."Ik ben geen politicus, maar ik zing wel over de regering in Guinee. Zij doen niets voor mijn volk en dat doet mij pijn", besluit hij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant