Coach Davy Wind wil met zijn team naar de finale

Puntenverlies voor De Korfrakkers niet geoorloofd

Sport 307 keer gelezen

ERP - Een belangrijke wedstrijd stond er op het programma. Thuis tegen Spes uit Milsbeek. Het verschil tussen nummer één en nummer vier op de ranglijst is maar twee punten, dus verliezen was geen optie. Dit als je mee wil blijven doen in de strijd om het Nederlands Kampioenschap op 23 juni. Voor de wedstrijd werd daar iets aan toegevoegd: punten halen is belangrijk, maar dat er als een sterk collectief gespeeld moest worden moest de basis zijn.

De wedstrijd begon van beide kanten wat onzeker en mooie aanvallen bleven uit. De score werd geopend door De Korfrakkers en strijdlustig werd er door gegaan. Het werd 5-0 voordat Spes iets terug kon doen. Spes bleef gefocust op scoren en kon terugkomen tot 5-3. Net voor rust scoorde De Korfrakkers 6-3.In de tweede helft bij een stand van 8-5 werd De Korfrakkers, aanvallend wat slordiger in de passing en afronding en knokte Spes zich terug naar 8-7. Vanaf dat moment pakte De Korfrakkers de regie weer in handen. De doelpunten vielen weer op het juiste moment en pas in de laatste tien minuten kon de winst niet meer ontgaan. Met een eindstand van 14-10 werden goede zaken gedaan richting de top van het klassement. Zondag 2 juni staat de laatste competitiewedstrijd uit naar Prinses Irene op het programma. Bij winst eindigen de Erpsen op de eerste plaats. Een perfecte stap richting de finale in Roermond.