Knappe prestatie van Geel-Zwart Dames 1!

Geel-Zwart boekt knappe zege en handhaaft zich

Sport 1.570 keer gelezen

VEGHEL | Geel-Zwart Dames 1 heeft zich zondag veilig gespeeld. Door een knappe 2-3 overwinning in en tegen Best spelen de Veghelse hockeysters volgend jaar weer in de Eerste Klasse. Een prima prestatie.

Thuis hield Geel-Zwart Best op een gelijkspelletje dus de Veghelse dames gingen vol vertrouwen de wedstrijd in. In het gelijkopgaande duel kreeg Geel-Zwart via een strafbal  de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dit buitenkansje werd echter gemist. De Veghelse hockeysters lieten de koppies niet hangen. Ze streden als één team en kwamen nog voor rust op 0-1. Na goed voorbereidend werk van Inge van Kessel wist Mare Slippens de openingstreffer te maken.

Ontlading
Na rust nam Best het initiatief over. Het leek helemaal fout te gaan voor Geel-Zwart. Best maakte twee doelpunten en kwam dus op een 2-1 voorsprong. Precies op het moment wanneer het nodig was, kwam de vechtersmentaliteit van de ploeg van Joost Caris naar boven. Julie van Roosmalen was verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Vervolgens gingen de Veghelse hockeysters op zoek naar een overwinning en die kwam er. Babs de Kock sloeg twee minuten voor tijd de bal binnen. De drie punten gingen zodoende mee naar Veghel. Later die middag bleek dat de overwinning genoeg was voor handhaving. De ontlading en opluchting bij een aantal speelsters was enorm. Met een brede glimlach dronken ze er een biertje op.

Volgende week speelt Geel-Zwart Dames 1 de laatste wedstrijd van het seizoen. In eigen huis treden ze dan om 12.45 uur aan tegen Venlo Dames 1.