RKSV Volkel wil via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse afdwingen. (foto: Peter Kuijpers)
RKSV Volkel wil via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse afdwingen. (foto: Peter Kuijpers)

Boekel Sport en Volkel in de nacompetitie: 'De vorm is bijna altijd doorslaggevend'

Sport 947 keer gelezen

BOEKEL/VOLKEL | Boekel Sport en RKSV Volkel beginnen komende zondag aan de nacompetitie. Voor de Boekelnaren, die Liessel treffen, mogen de promotiewedstrijden gerust een toetje genoemd worden na een seizoen waarin de middenmoot lang 'de natuurlijke habitat' bleek voor de geel-zwarten. Voor Volkel is de nacompetitie wat meer een vanzelfsprekendheid, gezien de ambities aan de Eeuwsels. "We gaan er vol voor", aldus hoofdtrainer Tom van Dalen.

Door Martijn Schwillens

Volkel is zondag gastheer van HBSV, de nummer vier van de derde klasse C. Het vertrouwen in een goede afloop is groot, benadrukt Van Dalen. "We hebben het seizoen afgelopen zondag met een heel goed gevoel afgesloten. We zijn tweede geworden achter de kampioen. Een tweede plaats was voor ons het maximaal haalbare, want Olympia'18 was dit seizoen gewoon te goed. In de winterstop hebben we de doelstelling verlegd naar het bereiken van de nacompetitie, ook omdat we niet constant genoeg waren om echt een gooi te doen naar de titel. Na de winterstop ging het een stuk beter. We hebben het seizoen afgesloten met zes overwinningen en één gelijkspel, dus het gevoel binnen de spelersgroep is goed. We willen ook gewoon naar de tweede klasse", zegt Van Dalen, die bij collega-trainers wat informatie heeft ingewonnen over HBSV. "Vorig seizoen werd ik zelf gebeld door trainers die meer wilden weten over Berghem Sport en DAW. Nu zijn de rollen omgedraaid. Het is altijd handig om vooraf wat informatie te hebben, al wil ik onderstrepen dat wij uitgaan van onze eigen kwaliteiten. We gaan ons niet aanpassen. We spelen thuis, op ons eigen kunstgras. De vorm is goed en die is vaak doorslaggevend in de nacompetitie."

Opzet nacompetitie
Als Volkel wint van HBSV, wacht in de volgende ronde (op Tweede Pinksterdag) SC Irene of Schijndel. De winnaar van die ontmoeting speelt op 16 juni, op neutraal terrein, de finale om promotie. "Voorheen was de opzet twee keer uit en thuis, en dan pas een finale op neutraal terrein. Toen was de klacht dat het seizoen veel te lang doorging. Voor elke opzet is wat te zeggen. Het is alvast fijn dat we thuis beginnen. Daarom vond ik het ook zo belangrijk om als tweede te eindigen. Het is deze nacompetitie alles of niets. Daar zal onze manier van spelen ook deels op aangepast worden."

'Liever geen afscheid'
Van Dalen verwacht voor zondag grote drukte op het sportpark. "Drie teams spelen nacompetitie en er is een groot jeugdtoernooi, dus het wordt sowieso druk. Ook de mensen in het dorp lopen meestal wel uit voor deze potjes." De coach, die na de zomer aan de slag gaat bij SCMH, is nog niet bezig met zijn afscheid bij RKSV Volkel. Toch is het bij verlies zijn laatste wedstrijd als trainer van de rood-witten. "Daar wil ik liever nog niet bij stilstaan. Ik ga er vanuit dat mijn afscheid pas over twee weken zal zijn", lacht hij.

'Prachtig om te zien'
Behalve Volkel begint ook Boekel Sport komende zondag aan de nacompetitie om promotie naar de tweede klasse. De formatie van coach Marc van de Ven, die het stokje in de winterstop overnam van John Elbers, gaat op bezoek bij Liessel. "Het is prachtig om de ontwikkeling te zien van dit Boekel Sport. Met de overwinning op Avanti'31 en de winst van de derde periodetitel hebben we een goede reeks beloond", vertelt Van de Ven, die bij Boekel Sport begon toen die ploeg negende stond in de derde klasse D. "We moeten er in ieder geval voor zorgen dat we bij de onderste plaatsen wegblijven" ,was Van de Ven zijn grootste opdracht. Binnen vier maanden kantelde alles in Boekel: "Afgelopen zondag de competitie afgesloten met een 0-3 overwinning uit bij Avanti'31 met een uitstekende vierde plaats in de eindrangschikking. Met de winst van de derde periodetitel mogen we nu met acht ploegen strijden om één plaats in de tweede klasse. Prachtig om met deze mooie club nacompetitie voor promotie te mogen spelen. Het is direct alles of niets, bij winst gaan we verder, bij een nederlaag zit het seizoen er op. We spelen uit bij Liessel, voor ons een onbekende tegenstander, maar de statistieken van deze tegenstander zijn erg goed.We gaan ons voorbereiden op een mooie wedstrijd en gesteund door onze fanatieke aanhang gaan we er alles aan doen om ook daar een goed resultaat neer te zetten." zei de Udenaar  en In die opzet is Van de Ven meer dan geslaagd. Als van Liessel wordt gewonnen, wacht op maandag 10 juni een thuiswedstrijd tegen EVVC of SC Helmondia.

Schema, een plek in de tweede klasse:

Eerste ronde (2 juni):
A. Liessel - Boekel Sport
B. Volkel - HBSV
C. EVVC - Helmondia
D. SC Irene - Schijndel

Tweede ronde (10 juni):
X. Liessel/Boekel Sport -  EVVC/Helmondia
Y.  Volkel/HBSV - SC Irene/Schijndel

Finaleronde (16 juni, neutraal terrein):
Winnaar X - Winnaar Y

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant