Kim Hellings, Mariëlle Mengers (allebei Beleef De Leest), Dennis van Schijndel (voorzitter van de wijkvereniging) en Ingrid Smit (ONS Welzijn).
Kim Hellings, Mariëlle Mengers (allebei Beleef De Leest), Dennis van Schijndel (voorzitter van de wijkvereniging) en Ingrid Smit (ONS Welzijn).

'Beleef De Leest' zet de Veghelse wijk op de kaart: 'We zijn er ingetuind'

Algemeen 2.283 keer gelezen

VEGHEL | Een gemotiveerde groep bewoners in Veghel zet zich namens 'Beleef De Leest' in voor de leefbaarheid van de wijk De Leest. Na een opstart jaar is het nu tijd om door te pakken. "Beleef De Leest staat op de kaart. We gaan komend jaar nog meer fantastische evenementen organiseren", aldus Mariëlle Mengers en Kim Hellings, allebei al sinds de start lid van Beleef De Leest.

"Mariëlle en ik zijn er eigenlijk ingetuind", lacht Kim hard. Ze vervolgt: "We waren aanwezig bij een vergadering over speeltuintjes in de wijk. Althans dat was mij verteld. Het bleek een avond te zijn over de leefbaarheid in de wijk, georganiseerd door ONS Welzijn, Area en de gemeente. Het was een hele leuke avond vol workshops over onder andere zorg voor ouderen, zwerfaval en wat doen we voor kinderen." Op het eind van de avond volgde de vraag: 'Wie gaat dit uitvoeren?'. Toen werd het heel stil. "Wij besloten het op te pakken en hebben een groepje ouders bij elkaar gezocht. Het doel is om laagdrempelige activiteiten te organiseren." Ook Wijkvereniging De Leest/Lapvoet sloot zich aan bij Beleef De Leest. Kim vervolgt: "Ik raakte met Dennis van Schijndel, voorzitter van de wijkvereniging, in gesprek. Hij vertelde me ook graag dingen te organiseren, alleen hij miste een beetje het netwerk." De handen werden ineengeslagen en Beleef de Leest was officieel een feit. Mariëlle vertelt wat ze al hebben georganiseerd. "Een opschoon dag, een filmavond voor de jeugd met tachtig kinderen, een buitenspeeldag, een discoavond en een vrouwenavond. Het loopt als een trein. Daarom zijn we ook zo gemotiveerd."

Win-winsituatie
Naast de samenwerking met de wijkvereniging zoeken de dames ook de samenwerking met de twee basisscholen uit de wijk: Kompas en De Ark.
De voorzitter van de wijkvereniging is blij met de aanwezigheid van Beleef De Leest. Hij heeft zichzelf ook aangesloten bij het initiatief. "Voor ons is het een win-winsituatie. De wijkvereniging is de laatste jaren een beetje het contact met de doelgroep verloren. Wij hebben niet meer de juiste ingangen, zoals de scholen en moeders onder elkaar. Door deze samenwerking gaat dat een stuk beter", vertelt Dennis.

Volkse wijk
Volgens alle drie is De Leest een bijzondere wijk. "Het is sociale, gemoedelijke wijk en ik heb me hier altijd veilig gevoeld", vertelt Mariëlle, zelf geboren in de wijk. Ze vervolgt: "De Leest is gewoon een hele gezellige wijk en er is altijd iets te doen." Dennis vult aan: "Het is een volkse wijk waar veel mensen al tientallen jaren wonen." Ingrid Smit, wijkwerker van De Leest namens ONS Welzijn, is heel blij met Beleef De Leest. "Het is een super initiatief. Wat mij betreft mag het nog bekender worden in de wijk", besluit Ingrid.

Mochten er mensen geïnteresseerd zijn om mee activiteiten te organiseren, neem dan contact op via: beleefdeleest@outlook.com of check even: www.facebook.com/Beleef-de-Leest. Beleef de Leest bestaat momenteel uit vijf enthousiaste dames en Dennis.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant