De organisatie slaat letterlijk een andere weg in! De verharde weg is veelal ingeruild voor zand-, gras- en kiezelpaden.
De organisatie slaat letterlijk een andere weg in! De verharde weg is veelal ingeruild voor zand-, gras- en kiezelpaden.

Organisatie Vlagheideloop gooit het roer volledig om

Algemeen 577 keer gelezen

EERDE | De achtste editie van de Vlagheideloop, op maandag tweede pinksterdag 10 juni 2019, ondergaat een belangrijke wijziging. De organisatie slaat letterlijk een andere weg in. De verharde weg is veelal ingeruild voor zand-, gras- en kiezelpaden. Ook de naam Vlagheideloop is gewijzigd in Vlagheide Trail. De start- en finishplaats is niet meer in het centrum van Eerde maar nabij camping Het Goeie Leven, adres Vlagheide 8b in Eerde, het hart van Meierijstad.

Kon je voorheen kiezen uit twee afstanden, de 5 en 10 kilometer, nu kan er gekozen worden uit drie afstanden: de 4 kilometer, 10 kilometer of de zware route van maar liefst 16 kilometer.

De 10 en 16 kilometer starten om 11:00 uur, de 4 kilometer om 11:15 uur. De start is vlakbij de hoofdingang van camping Het Goeie Leven. De lopers finishen op het grasveldje in de bossen, grenzend aan het Kerkepad, ook vlakbij de bistro van de camping. Daar zijn ook de (gescheiden) kleedruimtes en douches.

Steile en pittige beklimmingen, slingerende bospaadjes, zware graspaden, paden met los zand, paden met vergezichten, in elke afstand zitten voorgenoemde elementen. Het Vlagheidegebied en de Eerdse bossen zijn rijkelijk gevuld met prachtige paden, de lopers krijgen dan ook een uniek en gevarieerd parcours voor hun kiezen.

Bij de 4 en 16 kilometer wordt geen klassement opgemaakt. Alleen de 10 kilometerloop heeft een wedstrijdelement, die afstand telt mee voor het Loopcircuit Meierijstad. Naast de Vlagheide Trail zijn dat de inmiddels gelopen Wijboschloop op Koningsdag in Wijbosch, de Vaderdagloop op 16 juni in Sint-Oedenrode, de Loop naar de Pomp in Schijndel op 24 augustus en de Krollenloop op 3 november in Veghel. De beste vier uitslagen tellen mee voor dat klassement. Meer informatie hierover op www.loopsportmeierijstad.nl.

Inschrijven voor alle afstanden kan op de dag zelf vanaf 10.00 uur bij de startlocatie op de Vlagheide in het buitengebied van Eerde, of (bij voorkeur) via www.inschrijven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant