De Zwaluw mag als winnaar van de derde periodetitel strijden om een plek in de vierde klasse. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)
De Zwaluw mag als winnaar van de derde periodetitel strijden om een plek in de vierde klasse. (foto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

Kroes gelooft in kansen De Zwaluw: 'Groep is gretig en wil naar vierde klasse'

Voetbal 853 keer gelezen

OEFFELT | VV De Zwaluw speelt maandag 10 juni in De Rips de nacompetitiefinale tegen Olympia Boys. De winnaar verzekert zich van een plek in de vierde klasse. "Wij willen de eerste bladzijde in het volgende geschiedenisboek zijn", zegt hoofdtrainer Dennis Kroes van de Oeffeltenaren.

Dit voorjaar verscheen een jubileumboek over de 100-jarige vereniging. Daarin staat onder meer een verhaal over het kampioenschap in de vijfde klasse van 2003. Sindsdien volgden een degradatie en vijf deelnames aan de nacompetitie, die telkens verloren gingen. "De Zwaluw hikt al jaren tegen promotie aan, maar ziet het elke keer in de nacompetitie misgaan. Maar", lacht hij, "ik heb het juist de laatste jaren met mijn teams telkens wél gehaald. Deze groep is hongerig en gretig en wil dolgraag naar de vierde klasse. Qua selectie hebben we de kwaliteit, dus het moet nu gebeuren."

'Olympia Boys is favoriet'
Tegenstander Olympia Boys is volgens Kroes favoriet. De Ommelnaren wendden op de slotdag van het seizoen directe degradatie uit de vierde klasse af. "Dat zal ze een goed gevoel gegeven hebben, maar je eindigt niet zomaar voorlaatste. Zij hebben een heel seizoen lang op een hoger niveau gespeeld, dus het lijkt me logisch dat zij favoriet zijn. Wij zitten gelukkig goed in ons vel en hebben alleen te winnen. Zij niet. Dat geeft druk. We werken er gericht naartoe. We hebben er genoeg vertrouwen in en gaan er vol voor."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant