TOP - Rohda Raalte. (Foto: Pion Steeg)
video

TOP kan Hoofdklasse ruiken na zeer fortuinlijke overwinning

Voetbal 1.097 keer gelezen

OSS | Er was maar één ploeg die op het kunstgras van sv TOP verdiende te winnen en dat was Rohda Raalte. Maar de gasten mochten achteraf nog van geluk spreken dat het vlak voor tijd pas de 2-2 maakte. In de verlenging werd er niet gescoord en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Die nam TOP beter en daardoor gaan ze door naar de derde ronde van de nacompetitie voor promotie naar de Hoofdklasse.

TOP-trainer Chris van den Dungen waarschuwde zijn ploeg al voor de kracht van Rohda Raalte. En dat ze een goede ploeg zijn, bewezen de bezoekers. Zeker drie keer kwamen ze voor rust alleen af op het doel van TOP-doelman Jeffrey Vendrig, maar er werd slordig omgegaan met de kansen. Tegen de verhouding in was het TOP dat op voorsprong kwam. Vanaf elf meter en dat kunstje kun je wel aan Mees Linders overlaten. Met een harde knal in de bovenhoek schoot hij de thuisploeg op 1-0.

Het antwoord van de gasten volgde en ook nu wees scheidsrechter Thom Winkel naar de stip. Mart Lugtenberg stuurde Vendrig de verkeerde kant op.

Spannende tweede helft
TOP kwam in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Tuithof was het die eerst een kans liet liggen, maar vervolgens knap een 'Arjen Robben-doelpunt' maakte. Rohda Raalte speelde vol op de aanval en het laatste kwartier was het alleen maar tegenhouden voor TOP. Spits Aram Pusters ging achterin voetballen en het was wachten op de 2-2. Die viel net voor tijd. In de verlenging leek Rohda Raalte de fitste ploeg te zijn, maar gescoord werd er niet meer. De gasten waren met een schot op de lat wel heel dichtbij de 2-3.

In de penaltyreeks misten de bezoekers de eerste penalty en de rest was allemaal raak. En dat terwijl Rohda Raalte met het inbrengen van reservedoelman Ruben Tepperik nog wel op een 'Tim Krul-effect' hoopte.

Drukke weken
De winst zorgde voor een opperbeste stemming bij TOP, dat kort daarvoor ook het tiende elftal had verwelkomd na het winnen van de districtsbeker. Leonidas is in de nacompetitie de volgende tegenstander op donderdag 13 juni. Maar eerst speelt TOP volgende week in de finale van de beker tegen Groene Ster.