Estria versloeg Meterik. (archieffoto: Jeff Meijs/Voetbal-shoot.nl)

Estria wel, SES niet naar volgende ronde nacompetitie

Voetbal 1.086 keer gelezen

Estria heeft de viering van het 100-jarig jubileum dit weekend extra glans gegeven door zich naar de tweede ronde van de nacompetitie te knokken. De ploeg van trainer-speler Ivo Rossen won met 1-0 van Meterik en treft nu MULO, dat zelf met 4-2 zegevierde tegen SES Langenboom.

Jordy Hurkens, op aangeven van zijn broer Roy, scoorde vlak voor rust de enige treffer voor Estria, dat in de eerste helft minder was dan Meterik, maar via Rens van Dongen (paal) wel de beste kans had gehad. Na de 1-0 kwamen de roodhemden niet echt meer in gevaar. Doelpunten bleven uit, al was ook Giel Gerrits (naast) nog een keer dichtbij. "We hebben niet voor niks een seizoen lang geknokt om deze kans te krijgen, dus die pakken we met beide handen aan", aldus Rossen. In de tweede ronde - op maandag 10 juni in Escharen - wacht MULO, dat met 4-2 te sterk was voor SES. De Langenboomse ploeg nam in Helmond nog wel een 0-2 voorsprong, maar kwam uiteindelijk tekort. Jasper Nooijen en Melvin van den Elzen maakten de goals namens de gasten, die MULO vlak voor rust terug zagen komen tot 2-2. "In de tweede helft was het van onze kant futloos. Dus terecht, maar onnodig. Zo voelt het althans", keek Ton Berens terug. De Ossenaar neemt dus zonder prijs afscheid als trainer in Langenboom.