Afbeelding

Lars van Berkel komt sterk voor de dag in Rhenen

Sport 287 keer gelezen

VEGHEL | Lars van Berkel van het Husqvarna SKS Racing NL team heeft een sterke derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen gereden. Met een negende en zevende plaats in de manches werd de Veghelaar zevende in de daguitslag en pakte hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Het gevoel van Lars was gelijk goed en dit zorgde ervoor dat hij in het begin van de training een goede ronde neer wist te zetten. Hij kwam hiermee uit op een zevende tijd waarmee hij met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche kon beginnen.

In de eerste manche reageerde Lars goed toen het starthek viel, maar bij het aanrijden van de eerste bocht kwam Kevin Strijbos langszij, waardoor Lars iets uit balans raakte. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een negende plaats en kon na een aantal ronden ook doorstoten naar een achtste plaats. Omdat Lars in de week voor de wedstrijd ziek was geweest, werd hij iets sneller moe dan normaal. Dit zorgde ervoor dat hij in de slotfase nog een plaats af moest staan en als negende over de finish kwam.

Nadat Lars tussen de manches in goed zijn rust had genomen, maakte hij in de tweede manche een hele goede start. Op een derde plaats kwam hij uit de eerste bocht en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. ''In het begin heb ik alles gegeven en heb lang op een vijfde plaats gereden. Al snel begon ik moe te worden op het verraderlijke circuit. Een aantal ronden heb ik in strijd gelegen met Glenn Coldenhoff en helaas verloor ik in de slotfase nog een positie aan Petar Petrov waardoor ik als zevende over de finish kwam", vertelt Lars.

Met deze resultaten eindigde Lars op een zevende plaats in het dagklassement. De Veghelaar is in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross opgeklommen naar een vijfde plaats. ''Het was een hele goede dag voor mij. De motor is goed, het team klopt en de vering tegen de hellingen maakte geen klap verkeerd. We gaan er alles aan doen om de vijfde plaats vast te houden op de Zwarte Cross maar ook staan we maar negen punten achter op Petrov waar we eigenlijk het hele jaar al in de buurt zitten.''

Aankomende zondag zal Lars starten in het Open Nederlands Kampioenschap in Gemert.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant