Afbeelding

Meierijstad sluit 2018 af met positief resultaat

Algemeen 551 keer gelezen

VEGHEL | Wethouder van financiën Jan Goijaarts presenteerde 29 mei de jaarrekening 2018 van de gemeente Meierijstad. Deze laat een positief resultaat van 12 miljoen euro zien. Daarvan is 2.9 miljoen euro afkomstig uit een overschot binnen het sociaal domein. Dit geld blijft beschikbaar voor toekomstige investeringen/uitgaven in het sociaal domein.

Na het verrekenen van gelden met verschillende reserves blijft netto een vrij te bestemmen resultaat van 4.6 miljoen over. Dit bedrag wordt toegevoegd aan de algemene reserve als buffer voor financiële tegenvallers.
Uit de jaarstukken blijkt dat de financiële positie van de gemeente gezond is. De weerstandsratio is met 1.34 hoger dan begroot, waardoor de gemeente in staat is risico's met financiële gevolgen op te vangen zonder direct haar plannen aan te moeten passen. Een paar van de grootste voordelen komen door de tussentijdse winstnemingen grondexploitatie en meer leges voor omgevingsvergunningen. Wat onder andere tegenviel was de bijdrage vanuit het Rijk. "We hebben in 2018 flink geïnvesteerd in de groei van de economie, in de openbare ruimte, werk en inkomen, zorg en welzijn, jeugd, onderwijs, cultuur en de duurzame ontwikkeling van Meierijstad. Met dit positieve resultaat wordt de financiële basis verstevigd en worden toekomstige investeringen en bestedingen mogelijk gemaakt. Deze jaarrekening biedt een stevig fundament om op de ingeslagen weg door te gaan", aldus wethouder Jan Goijaarts.

De jaarrekening is digitaal in te zien op meierijstad.jaarverslag-2018.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant