Met de huidige rock-'n-roll revival is ook de belangstelling voor de Eindhovense band weer verder toegenomen.
Met de huidige rock-'n-roll revival is ook de belangstelling voor de Eindhovense band weer verder toegenomen.
VIDEO

Rock-'n-roll van Mac Taple is nog steeds springlevend

Algemeen 1.164 keer gelezen

VEGHEL | Mac Taple staat zondag zondag 16 juni vanaf 15.00 uur op het podium van De Afzakkerij op de Noordkade in Veghel. Het devies van de band Mac Taple is altijd geweest: goudeerlijke, swingende en vooral stevige Rock-'n-roll geënt op de muziek uit de jaren '50 en '60. De toegang tot het optreden is gratis.

Elvis Presley, Buddy Holly, Carl Perkins, The Everly Brothers, Roy Orbison, Little Richard, Fats Domino, Jerry Lee Lewis en Chuck Berry produceerden in hun dagen muziek die de tand des tijds ruimschoots heeft kunnen doorstaan. Nog dagelijks is deze muziek te horen en wie kan daarbij nog stil blijven zitten? Rond 1975 werd een aantal bevriende muzikanten gevraagd om ondersteuning te verzorgen tijdens enkele bijeenkomsten en projecten in Eindhoven en Tilburg. De Effenaar had het thema rock-'n-roll opgepakt, een gelegenheidsband werd geformeerd en het rock-'n-roll repertoire werd ingestudeerd. Het bleek geen toevalstreffer. Mac Taple genoot van 1978 tot 1992 grote bekendheid en populariteit via radio, tv en op vele Nederlandse-, maar ook buitenlandse podia. De band speelde als support-act regelmatig in het voorprogramma bij veel bekende en vooral legendarische artiesten uit de rock-'n-roll-wereld.

Met de huidige rock-'n-roll revival is ook de belangstelling voor de Eindhovense band weer verder toegenomen. De uitnodiging om live te komen spelen in het Tros Muziekcafé (Radio 2) was één van de gevolgen en daarbij ook het verzoek om op te treden als support-act met Jerry Lee Lewis in Eindhoven was een extra hoogtepunt. Mac Taple is nog steeds springlevend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant