De Dikke Bandenrace in 1993, uiteraard verreden in Erp.
De Dikke Bandenrace in 1993, uiteraard verreden in Erp.

Erpse Renners zijn klaar voor de Wielerronde van Erp

Algemeen 866 keer gelezen

ERP | De supportersclub Erpse Renners houdt op zondag 16 juni wederom de Wielerronde van Erp. De plaatselijke Erpse Renners komen hiervoor stilaan op stoom. "Onze renners lieten de laatste weken al mooie dingen zien in de koers, waarbij mooie uitslagen werden behaald en zelfs podiumplaatsen werden bereikt. Uiteraard zijn zij allen erop gebrand om in de 'eigen' ronde het hoogst haalbare te bemachtigen", laat de club weten.

Supportersclub Erpse Renners biedt een dagvullend programma wat om 09.15 uur start met het Bedrijvenkampioenschap. Diverse prominente bewoners uit Erp en omstreken gaan op ludieke wijze de strijd tegen het uurwerk aan. In twee poules wordt een tijdrit van 45 minuten verreden. Hierbij is het gebruik van kilometertellers, horloges, GPS en dergelijke verboden. Het bedrijventeam dat na afloop van de wedstrijden het dichtst bij de vooraf opgegeven gemiddelde snelheid zit, is winnaar van het Bedrijvenkampioenschap.

Daarna wordt het 1700 meter lange parcours (Cruijgenstraat, Schildstraat, De Mortelkes, Tolstraat, Heesakker, Vaansingel, Hesselereind, Pentelstraat, Cruijgenstraat) vanaf 11.30 uur vrijgegeven voor de KNWU-jeugd categorieën 1 tot en met 4. Onder de deelnemers Erpse Renner Anke Verhoeven, uitkomend voor RTC Buitenlust, in categorie 2.
Vanaf 13.30 uur starten de wedstrijden voor de KNWU-jeugd categorieën 5 tot en met 7. In categorie 7 staat hierbij plaatselijk favoriet Siem Kanters, uitkomend voor WV Schijndel, aan het vertrek.

Hopelijk kunnen ze in Erp ook één van de kersverse kampioenen van het NK jeugdwielrennen in het rood-wit-blauw verwelkomen aan het vertrek. Het NK jeugdwielrennen vindt namelijk een dag eerder plaats in het karakteristieke dorpje Ameide.
Vanaf 16.00 uur is het de beurt aan plaatselijk favoriet Lisa van Helvoirt (WV Schijndel) welke start in de categorie nieuweling-meisjes/juniorvrouwen. In een wedstrijd over ruim 40 kilometer door de Erpse straten zal zij zich van haar beste kant laten zien. Door de diverse premieronden, het drie-ronden klassement en de leidersprijs moet het bij de nieuweling-meisjes/juniorvrouwen een spectaculaire en spannende wedstrijd worden.

Meer is te vinden op de Facebookpagina van De Erpse Renners: www.facebook.com/ErpseRenners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant