Erica van Wees, Thea Guns en Twan Sigmans organiseren de eerste editie van 'Heel Veghel Zingt Mee'.
Erica van Wees, Thea Guns en Twan Sigmans organiseren de eerste editie van 'Heel Veghel Zingt Mee'.

De première van 'Heel Veghel Zingt Mee'

Algemeen 2.490 keer gelezen

VEGHEL | Op de Veghelse Markt kan men op zaterdagavond 15 juni een mooi nieuw zangfestijn meemaken. Alle vijf de kleurig aangeklede cafés strijden dan tijdens 'Heel Veghel Zingt Mee' om de titel 'het beste zangcafé van Veghel'?

De deelnemers nemen plaats aan de lange tafels van 'jouw café' voor een gezellige avond. Het liederenboek staat vol met bekende meezing liedjes. "Op hun eigen manier daagt de Cantusband je uit om de eer van je café te verdedigen. Ze stimuleren jou én je team op een positieve manier het beste in jezelf naar boven te halen. Er gelden enkele zeer eenvoudige regels: 'zingen doe je samen' en 'proosten doe je samen!' De presentator en band zorgen ervoor dat die regels worden nageleefd. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je stem te smeren bij Abbey Road, TwentyNine, Fellows & Friends, 't Hart van Veghel en Marktzicht", zo laat de organisatie (zie foto) weten.

Met een ticket van 5 euro heeft men recht op een plek aan een van de zangtafels bij een café naar voorkeur. Of je koopt een 'maakt-me-niet-uit-waar-ik-zit-kaartje'.
Tickets kopen kan helaas niet meer, de eerste editie van Veghel Zingt Mee is uitverkocht.

Zaterdag 15 juni zijn vanaf 19.00 uur de ticket innamepunten open. Vanaf 17.00 uur kan men al consumptiebonnen kopen op de Markt. Met een ticket krijgt men een sjaal in de cafékleur en een liederenboek met alle teksten. Neem vervolgens plaats aan de tafel en het zingen kan beginnen.

Achtergrond HVZM
Dit nieuwe initiatief kwam tot stand omdat de horeca op de Markt en een aantal enthousiastelingen van CV de Kuussegatters hun eigen twist wilden geven aan het bekende fenomeen biercantus. Erica van Wees en Twan Sigmans lichten dit toe: "Samen zingen is populair. Bij dit nieuwe meezingfestijn op onze Markt geloven we in 'de positieve insteek'. We gaan niet straffen of afzeiken maar willen mooie zangprestaties belonen. Dit doen we met een ludieke twist. Bovendien bouwen we een competitief element in omdat de verschillende cafés het op een sportieve manier tegen elkaar opnemen. De ticketverkoop loopt als een trein. We hopen straks heel veel zangtafels op onze terrassen op de Markt te kunnen plaatsen. Leuk is ook, dat na de zangcompetitie Marcel Janssen nog even optreedt op het podium."

De Cantusband
Overal waar de Cantusband verschijnt, staat de tent in korte tijd helemaal op z'n kop. Lange tafels, tekstbundels, een lekker biertje, een grote liveband met aanstekelijkste meezingers.
De Cantusband speelt elk jaar voor duizenden studenten tijdens de grootste cantussen van Nederland, onder meer bij de TOP-week in Tilburg en de INKOM in Maastricht. Verder spelen ze het hele jaar door in tenten en zalen, op kermissen, Oktoberfesten, festivals, sporttoernooien en bedrijfsfeesten.

Alle info over de ze band staat op: www.decantusband.nl.
Alle info over 'Heel Veghel Zingt Mee' staat op de site www.veghelzingtmee.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant