Taaldocenten Jolanda van den Biggelaar, Irene Jansen, Vince Klösters en Twan van de Wetering.
Taaldocenten Jolanda van den Biggelaar, Irene Jansen, Vince Klösters en Twan van de Wetering.

Overgebleven boeken Bek kennen bestemming: 'Een speciale leesruimte met lekkere fauteuils'

Algemeen 2.639 keer gelezen

VEGHEL | De niet-verkochte boeken van Bek, Boeken & Bijzonders kennen hun nieuwe bestemming. Afgelopen donderdagmiddag hebben de Zwijsendocenten Twan van de Wetering, Vince Klösters, Irene Jansen en Jolanda van den Biggelaar zo'n 500 boeken meegenomen naar de Veghelse middelbare school. "Wij zijn erg blij met het genereuze gebaar van Abel Slippens. De boeken krijgen bij ons op school een tweede leven", aldus Jolanda.

Toen het nieuws rond de sluiting van Bek Boeken zich de ronde deed, waren de taaldocenten van het Zwijsen er als de kippen bij. Donderdag voelden ze zich een beetje lijkenpikkers. Jolanda: "Het is triest dat deze legendarische winkel dichtgaat. De overgebleven boeken komen goed terecht."

Ontlezing
Volgens de taaldocenten van het Zwijsen heeft de school bijna alles wat een moderne middelbare school zich kan wensen. Jolanda: "Een prachtig schoolgebouw dat is uitgerust met de nieuwste snufjes. Wij missen echter nog een ruimte met boeken. Ook bij de Zwijsen-leerlingen is sprake van ontlezing, maar als boeken niet worden aangeboden, ontdekken ze de magie van het lezen nooit. Daarom hebben wij ons hard gemaakt voor een leesruimte binnen de school", legt de lerares Duits uit.

Leeslounge
Abel Slippens, eigenaar van Bek Boeken, vindt het belangrijk dat lezen onder de jeugd wordt gestimuleerd. "Abel heeft geheel belangeloos een aantal overgebleven boeken gedoneerd aan het Zwijsen. Daar wij ontzettend blij mee." Naast de boeken gaan er vier boekenkasten en twee lessenaars mee naar de Veghelse middelbare school. Volgens Jolanda komen ze goed terecht. "Onze leerlingen kunnen zich binnenkort onderdompelen in een ruimte vol boeken. Er komt namelijk een speciale leesruimte, onder de naam BEK to school, met lekkere fauteuils. We maken er een echte leeslounge van met allerlei boeken binnen handbereik."

Mobieltjes
Volgens de taaldocenten zou het mooi zijn als de leerlingen de weg naar de mini-bieb straks steeds vaker weten te vinden. "We hopen dat de leerlingen hun mobieltjes regelmatig inleveren voor een boek. Dat is iets wat Abel ook hoopt. Hij heeft liever dat de jeugd meer gaat lezen dan dat een opkoper er met de boeken vandoor gaat", besluit Jolanda. In totaal heeft het Zwijsen zo'n 500 boeken gekregen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant