Noord Coffee Roasters krijgt er naast de branderij een koffie showroom en een koffie kruidenier bij.
Noord Coffee Roasters krijgt er naast de branderij een koffie showroom en een koffie kruidenier bij.

Noord Coffee breidt verder uit op nieuwe locatie

Algemeen 1.592 keer gelezen

VEGHEL | De espressobar van Noord Coffee Roasters, gevestigd onder de grote zandloper bij de ingang van De Proeffabriek in Veghel is inmiddels bij Noordkade-bezoekers in Veghel goed bekend. Het is het domein van Marc van Berkel en z'n medewerkers die al jaren op de eerste verdieping van De Proeffabriek de ambachtelijk koffiebranderij van Noord Coffee runnen. Die branderij verhuist nu naar een fraaie en meer zichtbare plek op de benedenverdieping van de Proeffabriek.

Noord Coffee Roasters, tegenover de eveneens ambachtelijke Schouten Distilleerderij, krijgt er naast de branderij een koffie showroom voor de allerbeste koffiemachines voor de professionele markt en een koffie kruidenier voor iedereen die thuis wil genieten van lekkere koffie en toebehoren bij. De officiële opening is op donderdag 20 juni.

Marc van Berkel is eigenaar van Noord Coffee Roasters.

Die koffiebranderij draait inmiddels op volle toeren en levert vers gebrande koffie aan verschillende horecazaken en bedrijven. Marc van Berkel acht het zeer waarschijnlijk dat de huidige productie van ruim 20.000 kilo bonen zal worden uitgebreid naar ruim 50.000. Met de Giessen brander heeft Noord Coffee een capaciteit van ruim 100.000 kilo bonen per jaar, dus voorlopig is er nog voldoende capaciteit. Jaarlijks bezoeken ruim 2.000 bezoekers deze branderij. Deze bezoekers krijgen dan een training of workshop.
Volgens Marc heeft de out of home koffie voor de zakelijke markt een enorme vlucht genomen. Daarbij kiest men uitdrukkelijk voor kwaliteitskoffie. Marc: "Dat hebben we ook gezien bij tankstations die in toenemende mate een werk- en rustplek zijn voor mensen die bedrijfsmatig onderweg zijn. Die koffie die moet dan gewoon top zijn, anders gaan ze ergens anders heen. In samenwerking met Hanex carwashes en tankstations hebben we een nieuw concept ontwikkeld voor tien tankstations in Brabant. We geven de medewerkers daar een speciale training en maken naast de beste koffie en koffiemachines bijvoorbeeld gebruik van Jersey koeienmelk voor cappuccino. Beter is er niet." Bij Noord Coffee kan men terecht voor professionele apparaten van Jura, Ego, Etna, Animo, Conti, Elektra, MCM, Melitta, WMF. Naast de levering en installatie van de nieuwe apparatuur verzorgt Noord Coffee Roasters ook het complete onderhoud en service. In de showroom zijn verschillende demo modellen aanwezig.

In de nieuwe kruidenierswinkel verkoopt Noord Coffee alles voor een heerlijke slow koffie. Van een fresh press, een chemex, maar ook de eenvoudige zetfilter. Verder worden hier ook de bonen verkocht die diezelfde week nog zijn gebrand. Met een blik op de koffie silo's bepaalt men zelf de hoeveelheid. Ook verkoopt Noord Coffee hier de Mocca Master. Het bekendste filterkoffie apparaat van Nederlands fabricaat.
Noord Coffee importeert al haar koffies zelf en werkt alleen met 100 procent Arabica Coffee van single origine.
Noord Coffee heeft haar kantoor gevestigd op de Noordkade. Klanten kunnen daar altijd terecht voor een persoonlijk advies over een 'koffie vraagstuk'. Noord Coffee heeft in de afgelopen jaren een uitgebreide klantenkring opgebouwd. Zo levert Noord Coffee koffie aan ruim 150 bedrijven en instellingen in de regio.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant