De Knokert ligt er momenteel verlaten bij.
De Knokert ligt er momenteel verlaten bij.

500 arbeidsmigranten naar hoek De Knokert - Dorshout

Algemeen 2.539 keer gelezen

VEGHEL | Op het evenemententerrein De Knokert (waar vroeger Vudel werd gehouden red.) in Veghel komt een woonwijk voor ruim 500 arbeidsmigranten. In Nederland is een dergelijke woonwijk met kleine, tijdelijke woningen voor arbeidsmigranten iets nieuws.

In Veghel komen de arbeidsmigrantenwoningen op de hoek van de Knokert-Dorshout, aan de rand van bedrijventerrein De Amert, nabij de A50. Er is een kans dat er ook nog een windmolen komt te staan.

'Uniek woonconcept'
OTTO Work Force en collega-uitzendbureau HOBIJ hebben het plan ontwikkeld. Bij OTTO Work Force spreken ze van een 'uniek woonconcept gebouwd voor arbeidsmigranten'. "Het is voor het eerst dat er in Nederland een heuse woonwijk wordt gebouwd voor medewerkers van OTTO Work Force. Ruim 500 arbeidsmigranten krijgen onderdak op de locatie vlakbij bedrijventerrein De Amert. De verblijfsplekken zijn bedoeld voor short stay, dit betekent dat er plek is voor migranten van 18 jaar of ouder die maximaal anderhalf jaar op de locatie gaan wonen", zo laat het uitzendbureau weten. 

Duurzaam
De wijk wordt duurzaam gebouwd. Alle woningen krijgen vier slaapkamers, een gezamenlijke woonkamer en badkamer. De woonwijk is de eerste grote locatie voor migranten in de gemeente Meierijstad. Naar schatting werken er tussen de acht en de tienduizend migranten in de gemeente per jaar.

2020
Kafra Housing hoopt eind dit jaar of begin volgend jaar te starten met de bouw. Medio 2020 zou de locatie dan klaar moeten zijn. 

Arbeidsmigranten
Het aantal arbeidsmigranten dat in Nederland, Noord-Brabant en Meierijstad werkt groeit. De groei van het aantal arbeidsmigranten heeft geleid tot een tekort aan huisvesting, waardoor er ongewenste situaties ontstaan. Om deze situatie tegen te gaan en de economische groei te stimuleren, is er beleid opgesteld voor huisvesting van arbeidsmigranten binnen de gemeente Meierijstad. De gemeente wil in de komende vijf jaar 2000 tot 2500 extra bedden beschikbaar stellen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant