Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

Ga op 'safari' en denk mee over toekomst Stadhuisplein en omgeving

Algemeen 1.168 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad nodigt geïnteresseerden uit om mee te denken over de toekomst van het Stadhuisplein en de omgeving. Op woensdagavond 19 juni is er om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) een bijeenkomst in het gemeentehuis in Veghel. "We gaan onder andere in kleine groepen op 'safari' in het plangebied om uw ideeën en wensen op te halen. De bijeenkomst duurt tot ongeveer 21.30 uur", aldus de gemeente.

Nu de sloop van de voormalige Blauwe Kei is afgerond, gaat de gemeente aan de slag om deze ruimte een nieuwe invulling te geven. "Daarbij kijken we niet alleen naar het terrein van de Blauwe Kei maar ook naar de directe omgeving. De verbinding met de Aa biedt kansen om in een ontwerpproces naar een groenere, duurzamere en robuustere omgeving van het Stadhuisplein toe te werken", zo laten ze weten.

Ophaalbijeenkomst
De gemeente heeft Ontwerpbureau LOS Stadomland ingeschakeld om samen met de inwoners tot een gedragen ontwerp te komen. "Wat zijn uw ideeën of wensen als inwoner en/of ondernemers, als het gaat om deze plek en haar directe omgeving? Samen met LOS Stadomland nodigen wij u graag uit voor een 'ophaalbijeenkomst'", laat de gemeente weten.

Vervolg
In het najaar organiseren ze een tweede bijeenkomst waarin LOS Stadomland met eerste scenario's komen voor de toekomst van Stadhuisplein en omgeving. Geïnteresseerden zijn dan weer van harte welkom. Eind 2019 is er een derde bijeenkomst met een presentatie van de visie. Deze visie moet begin 2020 worden aangeboden aan de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant