Korfrakkers treft Prinses Irene in finale komende zondag

De Korfrakkers op finalekoers na winst op DDW

Sport 429 keer gelezen

ERP -  De weken voorafgaand aan de kruisfinale waren geen gewone weken. Weken waarin van alle speelsters veel werd gevraagd. In de voorbespreking van deze kruisfinale werd duidelijk gemaakt hoe belangrijk deze wedstrijd ging worden voor het team. De taken waren strak verdeeld en de neuzen stonden allemaal in dezelfde richting. Voor een aantal speelsters een bijzondere dag, omdat het de laatste thuiswedstrijd in het eerste team ging worden.

De wedstrijd begon bij beide teams voorzichtig. Het tempo lag laag, maar verdedigend werd wel volledige focus gevraagd. Bij een 4-3 stand in de eerste helft werd er een langere periode niet gescoord. Wel werden er kansen gecreëerd, maar niet afgerond. De ruststand was 6-5. Het eerste doelpunt na rust werd ook gescoord door De Korfrakkers en vanaf dat moment is de overwinning geen moment meer in gevaar geweest. Bij een stand van 11-7 wist DDW dichterbij te komen tot 2 doelpunten verschil. Het team bleef rustig en afspraken werden goed uitgevoerd. Het twaalfde doelpunt aan Erpse kant gaf een paar minuten voor tijd de zekerheid dat de winst binnen was. Het werd alleen zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen. Eindstand: 12-9. Toen het laatste fluitsignaal klonk, was de ontlading groot. Sowieso weer een veldfinale na een langere tijd, maar vooral de manier waarop dit als team werd gerealiseerd, moet een goed gevoel hebben gegeven voor de Erpsen.

Volgende week om 16.00 uur wacht Prinses Irene in de finale die in Roermond wordt gespeeld. Een tegenstander die toch verrassend won van Be Quick. Later in de week meer.