Afbeelding

Openluchtbioscoop aan de Aa keert terug

Algemeen 1.282 keer gelezen

VEGHEL | De openluchtbioscoop aan de Aa keert deze zomer terug. Op de zaterdagen 6 juli, 27 juli en 24 augustus zijn er films te zien in de tuin van de Bibliotheek in Veghel.

"Vorig jaar was het zo ontzéttend gezellig", vertelt Natasja de Groot van Bibliotheek Veghel over de eerste editie van de openluchtbioscoop. "Toen draaiden we Casablanca, een prachtige film. Het was snikheet die avond; we hebben zelfs onze ventilatoren buiten gezet. Ik heb na die avond heel veel leuke reacties gehad en kreeg al snel de vraag of we deze zomer weer films zouden draaien."
Voor herhaling, en zelfs voor uitbreiding vatbaar dus. "Jazeker", zegt Natasja, die zelf van veel filmgenres houdt, behalve van sciencefiction. "Dit jaar hebben we dus zelfs drie voorstellingen. We hebben voor het nieuwe programma gepolst bij alle collega's en gezocht naar films die een goed verhaal vertellen; films waar je nog lang over na kunt denken. Dat is natuurlijk ook een belangrijke taak van de bibliotheek: verhalen vertellen. Ik denk dat het een mooi en gevarieerd aanbod is geworden."

De tuin van de bibliotheek, met de 140 jaar oude plataan en uitzicht over het Julianapark en de Aa maakt de avond extra speciaal. "Ik kijk heel graag thuis op de bank naar films, leen geregeld dvd's uit onze collectie, maar deze locatie maakt het echt bijzonder", zegt Natasja. "Bezoekers kunnen hun eigen stoel, zitzak of kussen meenemen, maar dat hoeft niet."

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain is te zien op zaterdag 6 juli, Onze Upon a Time in the West op 27 juli en La vita è bella op 24 augustus. De aanvang is steeds om 20.30 uur. Kaartjes kosten 17.50 euro en zijn inclusief een hapje en een drankje. Reserveren kan via de website van de bibliotheek of aan de balie.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant