Afbeelding
Foto: Photographer: B.v.d.Vecht

Veghelse kunstenaar heeft heART-seat beschilderd

Kunst en cultuur 820 keer gelezen

VEGHEL | Kunst is de drijfveer van de 'heARTparade': De 30 heART-seats hartvormige designbanken, van designer/kunstenaar Johan Leemkuil worden beschilderd door de grootsten uit de hedendaagse Nederlands/Belgische schilderkunst. Deze heART-tseats worden op diverse kunstbeurzen en kunst exposities tentoongesteld en geveild tijdens een veilingavond bij het NBC te Nieuwegein op 8 november 2019. Kunstenaar Christian van Hedel uit Veghel is één van de kunstenaars die een heART-seat aangeboden heeft gekregen.

Het concept is een combinatie van Kunst, Maatschappelijk bewust ondernemen en Zorg voor elkaar. Het is de missie van de 'heARTparade' om bekendheid en steun te geven aan energiestofwisselingsziekte. De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting Energy4All die zich inzet voor de ontwikkeling van het medicijn voor kinderen met energiestofwisselingsziekte.
Kunstenaar Christian van Hedel uit Veghel is één van de kunstenaars die een heART-seat aangeboden heeft gekregen. Ondanks zijn bomvolle agenda heeft de talentvolle kunstenaar het project met beide handen aangenomen. Christian heeft het druk met creëren van nieuwe kunstwerken en door deelname aan kunstbeurzen en overige exposities. Op dit moment heeft hij twee exposities in New York lopen en één expositie met 38 kunstwerken in de galerie Kunststation in Uden. Daarnaast is zijn kunst te zien in diverse galerieën in Nederland en ook het buitenland. Ondanks deze drukte heeft hij toch tijd vrijgemaakt om aan de heART-seat te werken om zo de zieke kinderen toch te kunnen steunen. Geheel in de moderne abstracte schilderstijl van Christian is er een heART-seat door hem beschilderd. 'Liefde heelt' dat is de naam van zijn heART-seat geworden. "Als je goed naar de bank kijkt, zie je dat een groep personen elkaar vasthouden, elkaar helpen, en zie je ook dat er een medicijn centraal staat. Dit medicijn staat als symbool voor de energie wat nodig is om de zieke kinderen te helpen. Tevens zie je ook twee handen die het hart vast houden waarin dit alles gebeurt, waar alle energie vandaan komt. Met veel hulp wordt alles gemakkelijker. Bovendien kan je nog meer ontdekken als je goed kijkt", vertelt Christian. Tijdens het werken aan dit project kreeg hij steeds meer energie. Energie kreeg grip op hem en hij kon bijna niet meer stoppen met het beschilderen van deze heART-seat. Christian wil graag deze energie delen met de wereld. Laat er meer mensen samen komen om deze zieke kinderen te steunen.

De heART-seat van Christian is op 21, 22 en 23 juni te zien op De Kunstbeurs van Noord-Brabant. Op 8 november worden de banken geveild. Op www.heartparade.nl is meer informatie te vinden over de heART-seats.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant