Afbeelding

Tentoonstelling PEZ op verzamelbeurs

Algemeen 655 keer gelezen

EERDE | De afdeling Zuid-Nederland van 'De Verzamelaar' houdt op zondag 23 juni een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis De Brink in Eerde. Deze keer houdt Hannie van Duijnhoven uit Uden een tentoonstelling met haar verzameling PEZ (PEZ is een Oostenrijks snoepmerk red).

In 1996 begon Hannie met het verzamelen van flippo's voor haar kinderen. Toen de acties met flippo's stopten, miste Hannie het verzamelen. Ze ging op zoek naar een verzameling die niet zo snel zou stoppen. Hannie kwam uit bij Happy Meal speelgoedjes, die zijn altijd volop te vinden op rommelmarkten voor weinig geld en iedere maand komen er weer wat nieuwe uit. In de dozen met speelgoedjes lagen ook altijd wel een paar PEZ tussen. Op een gegeven moment zag zij dat daar op internet best wel behoorlijke prijzen voor gevraagd werden. Ze besloot ze alleen mee te nemen als ze voor 0.10 eurocent per stuk te koop waren. Inmiddels is die verzameling opgelopen tot ruim 100 PEZ dispensers en al een behoorlijke zak met dubbelen. Hannie heeft ze nog nooit via internet gekocht of verkocht. De gekochte PEZ werden op zolder samen in een doosje gedaan. Nu is het voldoende om een leuke overzichtstentoonstelling van PEZ dispensers te maken.

Mocht men belangstelling hebben voor deze verzameling, kom dan een kijkje nemen op de verzamelbeurs in Eerde. Meer informatie is te vinden op: verzamelbeurseerde.nl. Op deze site staat een uitgebreid verhaal over Hannie en haar verzameling. De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 23 juni van 09.00 uur tot 12.00 uur in gemeenschapshuis De Brink aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde. Ook een verzameling tentoonstellen? Neem dan contact op via: 0613729837 of verzamelbeurseerde@hotmail.com.

Tijdens de verzamelbeurs in De Brink is er van alles te ruilen, onder andere van supermarktacties zoals de insectenstickers van AH en de Keukenhelden stickers van Jumbo enzovoorts. Maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speelkaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kan men op de verzamelbeurs goed slagen. De entree van de beurs is 1.50 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis binnen.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant