Afbeelding

Jubileumjaar zusters Franciscanessen in stijl afgesloten

Algemeen 1.206 keer gelezen

VEGHEL | De zusters Franciscanessen hebben zondag 23 juni het jubileumjaar afgesloten. De zusters bestaan dit jaar 175 jaar. Ze hebben het hele jaar verschillende activiteiten gehad om het jubileumjaar in stijl te vieren. Zo was er onder andere een expositie in de hal van de kapel, waren er verschillende erfgoedwandelingen, een reünie voor (ex-)medewerkers en het het spiritueel document.

De speciale feestelijke zondag begon met het Sint Barbara Gilde. Zij haalden de zusters op in het klooster. De zusters werden begeleid naar de Sint-Lambertuskerk waar de eucharistieviering was ter ere van de jublileumdag. Er kwamen verschillende sprekers aan het woord en de rode draad in hun toespraken was: alle lof en eer voor de zusters en de liefde waaruit de zusters hebben geholpen in het heden en verleden. Bijna alle zusters waren aanwezig in de kerk en het generaal bestuur.

Staande ovatie
Met een staande ovatie van het publiek en onder begeleiding van het gilde verlieten de zusters de kerk. Waar zij voor de kerk een eervolle vendelgroet kregen. Daarna was de receptie in de hal van de kapel waar iedereen de gelegenheid had om ze te feliciteren. Aansluitend op de receptie was er een feestelijk diner waar burgemeester Kees van Rooij een cadeau heeft gegeven namens Meierijstad. Ter afsluiting van deze mooie feestelijke dag ging de documentaire, gemaakt door René Bastiaanse, over het leven van de zusters: Ter Liefde Gods in première. De documentaire is tevens een document voor de toekomst en laat een prachtig tijdsbeeld zien van de zusters.
24 juni volgt er nog een interne viering met de zusters, medewerkers en vrijwilligers. Het is de laatste keer dat een jubileum van de zusters Franciscanessen zo groots wordt gevierd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant