Afbeelding

Jonge musicalster straalt in Annie: 'Op het podium ben ik gelukkig'

Algemeen 2.326 keer gelezen

VEGHEL | Als allerjongste is de zevenjarige Anne-Louise Janssen toegevoegd aan de cast van de musical Annie. De Veghelse musicalster in wording speelt vanaf december de rol van Molly. "Een pittige dame die af en toe ook wel een beetje bang is. Het is een rol die goed bij me past", vertelt Anne-Louise.

Een beetje ongeduldig zit Anne op en neer te wippen op haar stoel. Ze wil graag vertellen over haar nieuwe musicalavontuur. Het wordt de grootste rol uit haar prille leven. 113 keer wordt Annie straks gespeeld in theaters door heel Nederland. Anne mag 24 keer de rol van Molly vertolken. "Dat zijn de regels", vertelt haar vader Mark. "Een kind heeft maar 24 werkdagen per jaar. De Inspectie SZW weet bijvoorbeeld van dit interview. Ze rekenen het als één werkdag. Gelukkig worden Annes werkdagen binnenkort gereset wanneer ze acht wordt. Dan mag ze weer de volle 24 dagen maken." Anne vult aan: "Jammer hé, want het liefst sta ik elke dag op het podium", vertelt ze.

'Ik was vroeger stik jaloers als ik kindjes op het podium zag staan'Auditierondes
De leeftijdsgrens voor Annie lag op acht jaar. Toch schreef moeder Claudia de kleine Anne in. Tijdens de eerste auditierondes werd al snel duidelijk dat Annes acteerprestaties in de smaak vielen. "1000 kinderen werden teruggebracht tot 600 en heel veel rondes later bleven er 30 over, waaronder ik", zegt Anne opgewekt.

Vijf Molly's
Er zijn in totaal vijf Molly's. Zij verdelen onderling de 113 optredens. Naast de jonge musicalsterren bestaat de cast uit bekende namen uit de musicalwereld. De regie is in handen van William Spaaij. "De castingdirecteur zag het zitten in haar en dan maakt leeftijd niet zoveel uit", aldus Claudia.

Lange ritten
De optredens zijn straks door heel het land van Amsterdam tot Heerlen en van Nijmegen tot Leeuwarden. Haar ouders brengen de jonge Anne met alle liefde en plezier. "Ze is gelukkig een snelle leerling, want Anne mag straks ook wat eerder weg van school. Dat moet ook wel als je om 16.00 uur in Groningen moet zijn. Anne kan dan mooi huiswerk maken in de auto", vertelt haar vader.
De repetities zijn in Diemen dus ook dat worden lange ritten voor de familie Janssen. "Het is een unieke kans voor Anne. Een mogelijkheid die we met zijn alle niet kunnen laten lopen", vindt hij.

Film
Anne ziet een carrière in de schijnwerpers helemaal voor zich. "De kinderen uit mijn klas zijn heel blij voor mij. Pas kwam er een jongetje naar mij toe en die vroeg: 'Speel jij in Annie'? Ik vind de aandacht leuk." Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Anne de ambitie heeft om ooit de hoofdrol te spelen in een musical. "Dat lijkt me supergaaf. Ook spelen in een serie of film zie ik wel zitten. Als ik maar kan acteren, want dan ben ik blij."
Haar grote musicalheld is Marcel Visscher. Annes ogen beginnen te twinkelen. "Ik had een kleine rol in de Gelaarsde Kat waarin hij ook speelde. Toen leerden we elkaar een beetje kennen. Tijdens Meneer Rimror (een andere musical waarin Anne speelde red.) zat hij in het publiek. Toen ik Marcel daarna in de coulissen tegenkwam ben ik hem om de nek gevlogen."

Anne-Louise samen met haar trotse ouders. 

Stik jaloers
Annes musicalleven lijkt nu echt begonnen te zijn. Claudia vertelt dat ze er al vroeg bij was. "Toen Anne tweeënhalf was, wilde ze al op dansles. Daarna kwam het zingen en toneelspelen. Best bijzonder eigenlijk, want Mark en ik hebben daar niets mee." Toch gingen ze vroeger wel vaak naar theatervoorstellingen. "Misschien is de liefde om op het toneel te staan daar begonnen."
Voor Anne komt er een droom uit. "Ik was vroeger al stik jaloers als ik kindjes op het podium zag staan, nu zijn ze straks jaloers op mij. Ik hoop dat ik de komende jaren nog veel kan spelen. Op het podium ben ik echt gelukkig", besluit ze met een brede glimlach.

Première
De landelijke première is op 1 december in Chassé Theater in Breda. Het is nog niet bekend welke voorstellingen Anne gaat spelen. Vermoedelijk liggen de theaters in Breda en Nijmegen het dichtst bij Veghel. Meer info over de speeldata op: theateralliantie.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant