Het 'Bakfietsteam' van Bakkerij van Leur verkoopt komende zondag tijdens het Noordkade Festival in Veghel twee verschillende ijsjes.
Het 'Bakfietsteam' van Bakkerij van Leur verkoopt komende zondag tijdens het Noordkade Festival in Veghel twee verschillende ijsjes.

Geld ophalen voor de CliniClowns: 'Op 7 september volgt het ultieme doel'

Algemeen 733 keer gelezen

VEGHEL | Broodbakker Peter van de Ven, banketbakker Eelco van Wanrooy en bezorger Paul van Mullen zijn alle drie werkzaam voor Bakkerij van Leur in Veghel. Het drietal gaat zich de komende tijd inzetten voor de CliniClowns. "Op zaterdag 7 september volgt het ultieme doel. Dan beklimmen we met zijn drieën de Col du Galibier", aldus Peter.

Het 'Bakfietsteam' van Bakkerij van Leur verkoopt komende zondag tijdens het Noordkade Festival in Veghel twee verschillende ijsjes. "Men vindt ons tegenover de Afzakkerij. Daar is het kindergedeelte. We hebben een waterijsje en een iets duurder en luxer ijsje. We hopen veel geld op te halen voor de CliniClowns", vertelt Peter. Er loopt ook een donatieactie bij de Jumbo Foodmarkt waar mensen hun statiegeld direct kunnen doneren aan Peter, Eelco en Paul.

Zaterdag kan men lege flessen of kratten bier bij de Bakkerij in de Stationsstraat achterlaten. De mannen van het bakfietsteam brengen ze dan naar de Foodmarkt. Peter vervolgt: "Op 31 augustus is er een uitzwaaimiddag/avond in de Gouden Leeuw met verschillende activiteiten voor jong en oud. De opbrengst gaat naar de CliniClowns. Er komt ook een clown langs voor het nodige vertier."

Trainen
Peter kijkt uit naar 7 september dan mogen hij en zijn collega's de Col du Galibier beklimmen tijdens de Alpentocht 2019. Momenteel is de broodbakker hard aan het trainen. Jan van Leur, eigenaar van Bakkerij van Leur, sponsorde deze actie al vaker. Alleen nu doet er voor het eerst een team van zijn eigen werknemers mee. "CliniClowns is een mooi goed doel. Binnen ons bedrijf zijn er ook mensen mee in aanraking gekomen. Wij vinden het mooi dat we iets kunnen betekenen voor de CliniClowns", besluit Peter.

Bakkerij van Leur's Bakfietsteam is te volgen via Facebook. Doneren kan via: www.alpentocht.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant