Trotse kinderen van De Wissel.
Trotse kinderen van De Wissel.

Veghels kunstwerk opgenomen in Rijksmuseum

Opmerkelijk 1.157 keer gelezen

VEGHEL | Het kunstwerk 'Onze klas in het Rembrandtjaar' van groep B1P/T van De Wissel uit Veghel heeft een plekje veroverd in de drie maanden durende tentoonstelling Lang leve Rembrandt in het Rijksmuseum. De afgelopen week heeft de jury alle kunstwerken nog een keer aandachtig bekeken. "Gefeliciteerd! We zijn verheugd je te kunnen melden dat de jury jouw kunstwerk heeft geselecteerd voor de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt! Het kunstwerk is van 15 juli tot en met 15 september te zien in het Rijksmuseum", liet de organisatie de Veghelse school weten. 

Het kunstwerk van De Wissel kwam tot stand onder leiding van Tineke Winters van de Compagnie uit Veghel. Zij verzorgen regelmatig exposities in de Wiebenga Silo op de Noordkade in Veghel. Steeds als er een aansprekende expositie is, probeert José, lerares van deze groep, met vrijwilligers van De Compagnie, kinderen in contact te brengen met de geëxposeerde kunstwerken en koppelt er op school een aantal kunstlessen aan. Het kunstwerk, dat inmiddels een vaste plek in de school heeft gekregen, wordt tijdelijk uitgeleend aan Het Rijksmuseum.

Op 15 juli, de verjaardag van Rembrandt, wordt de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt feestelijk geopend. De tentoonstelling blijft tot en met 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant