Nieuwe start 'oude Vossenberg'

Algemeen 389 keer gelezen

SCHIJNDEL | In de aanloop naar de realisatie van een nieuw wijkgebouw aan de Papaverstraat in Schijndel hebben vertegenwoordigers van de Stichting Woonservice Boschweg, KBO Boschweg, de Wijkraad Bloemenwijk en een betrokken buurtbewoonster de afgelopen maanden hard gewerkt om tot een beheerorganisatie voor dit nieuwe wijkgebouw te komen.

Deze beheerorganisatie in oprichting is bereid gevonden om, met ondersteuning van Welzijn de Meierij, tijdelijk het beheer van de oude Vossenberg over te nemen van de stichting Bloemenwijk Schijndel. Deze stichting had eerder aangegeven het beheer van de Vossenberg niet langer te kunnen voeren. Wethouder Jan Goijaarts: "Ik ben blij met deze oplossing. Deze samenwerking maakt het mogelijk om, ook in de periode totdat het nieuwe wijkgebouw er is, het huidige wijkgebouw open te houden, zodat de wijkbewoners elkaar kunnen blijven ontmoeten." Henk Frickel, namens de werkgroep voor het nieuwe wijkgebouw: "Een wijkgebouw heeft een belangrijke functie in de wijk. Nu en in de toekomst. Wij dragen daarom graag ons steentje bij om deze ruimte in de wijk beschikbaar te houden voor bestaande en nieuwe activiteiten."
Momenteel wordt gewerkt aan een stedenbouwkundig plan gericht op de herinrichting van het gebied. Dit plan biedt, naast het nieuwe wijkgebouw, ook ruimte aan (sociale) woningbouw, parkeren en groen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant