Gids worden bij Meierijsche Museumboerderij?

Algemeen 290 keer gelezen

HEESWIJK-DINTHER | Een museum is net een bedrijf. Allerlei mensen doen er allerlei werk. Zo heeft de Meierijsche Museumboerderij in Heeswijk-Dinther behalve het museum, een bezoekers ontvangstruimte, een leslokaal, vergaderruimte, bakruime, archief en een levendige historische groenten- en bloementuin met dagelijks onderhoud is. De Meierijsche Museumboerderij wil de groep van ruim 70 enthousiaste medewerkers (vrijwilligers) graag uitbreiden. Momenteel komen ze gidsen tekort.

Alleen wat doet een gids bij de Meierijsche Museumboerderij zoal:

1. Als gids verzorg je rondleidingen door de boerderij en je vertelt aan groepen bezoekers, hoe het leven rond 1900 er uit zag. (Bij een bezoek vinden de bezoekers de verhalen van de gidsen meestal het leukst).

2. Je praat graag met (groepen) mensen en je vindt het leuk om mensen blij te maken (een doorsnee rondleiding duurt ongeveer 1 uur).

3. Je bent echt geïnteresseerd in het leven en de tijd van toen en je bent bereid om je eigen kennis te vergroten (ervaren gidsen van het museum leren je hoe dat gidsen gaat en het museum heeft veel eigen informatie- materiaal waarmee je je kennis kunt vergroten).

4. Je vindt het leuk om samen te werken in een team (het museum doet veel aan team-building).

5. Je vindt het geen probleem om op een rooster te staan en je wil graag wat tijd vrijmaken voor dit werk (je kunt altijd ruilen met een collega als dat nodig is).

Als je de bovenstaande vijf vragen met 'ja' kan beantwoorden dan is werken bij de Meierijsche Museumboerderij wellicht interessant. Geïnteresseerden kunnen het beste even bellen met het secretariaat: 0413-291172 of stuur een mailtje naar: info@museumboerderij.nl

Meer informatie over het museum lees je op: www.museumboerderij.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant