Afbeelding
Foto: Ad van de Graaf

De juweeltjes van de Franse bakker

Zakelijk 1.721 keer gelezen

Al jarenlang vertaalt Femke Hubers Franse en Engelse teksten naar het Nederlands. De Veghelse is gespecialiseerd in het vertalen van culinaire teksten, zoals kookboeken, menu's, recepten, enzovoorts. Maar wat doe je als je zelf ook zo graag in de keuken staat?

Een interessante combi: je bent professioneel vertaalster én patissier!
"Koken was altijd al mijn grootste hobby, via mijn vertaalwerk is dat alleen maar meer geworden. Tot ik op een dag dacht: ik wil het niet alleen meer vertalen, ik wil het ook zelf maken! Ik schreef me in voor een koksopleiding. Een pittige uitdaging, maar al gauw merkte ik dat ik verder wilde. Dat was de start van Fem' de Cuisine."

Wat voor onderneming is het?
"Een patisserie, gespecialiseerd in Franse lekkernijen. Denk aan nougat, karamel, ganaches, bonbons, taartjes, enzovoorts. Ik maak alles vanaf nul, volgens mijn eigen stijl en maatstaven. Zo heb ik maanden gewerkt aan de perfecte nougat. Waarom? Omdat ik mijn klanten alleen de juweeltjes wil verkopen die je normaal alleen maar bij de Franse bakker vindt."

Is het niet gewoon een kwestie van recepturen volgen?
"Er komt veel meer bij kijken. Neem de ingrediënten: mijn zeezout, bijvoorbeeld voor de peanut butter fudge, wordt met de hand geschept in Frankrijk en zit barstensvol mineralen en smaak. Het klinkt klein, maar het zijn de details in de smaakbeleving die zorgen dat je denkt: 'Vooruit, nog één stukje…'"

Past dit wel in de gezonde hype waarin veel mensen zitten?
"Zeker weten. Suiker hoort niet standaard in je dieet, maar het hoeft ook niet je vijand te zijn. Durf te genieten, maar doe het bewust. Creëer een moment en gun jezelf een stukje van de beste nougat of de lekkerste chocolade. Het is met aandacht en liefde gemaakt; geniet er ook op die manier van."

Wat verwacht je van de toekomst?
"Mijn producten zijn leuk als cadeautje, maar passen ook uitstekend op de dessertkaart van een restaurant. Of wat denk je van een high-tea, thuis of bij je bedrijf, als alternatief voor een borrel? Ik hoop dat steeds meer mensen mijn webshop ontdekken. Dit is waar ik blij van word, ik wil mijn passie met zo veel mogelijk anderen delen."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant