Harry Vermeulen is directeur van Theater de Blauwe Kei en directievoorzitter van Cultuurfabriek Noordkade in Veghel.
Harry Vermeulen is directeur van Theater de Blauwe Kei en directievoorzitter van Cultuurfabriek Noordkade in Veghel. Foto: Ad van de Graaf

'Samenwerking is nu al een voltreffer'

Zakelijk 1.167 keer gelezen

Wel eens gehoord van een win-win-win-win-winsituatie? De Blauwe Kei en 't Spectrum hebben het gerealiseerd. Van hun samenwerking profiteren niet alleen de beide theaters, maar ook de artiesten, de theaterbezoekers en uiteindelijk de gehele gemeente Meierijstad. "En het mooie is dat dit balletje spontaan is gaan rollen", aldus Blauwe Keidirecteur Harry Vermeulen.

De deal
"De Blauwe Kei en 't Spectrum zijn een samenwerking aangegaan. In de prachtige, nieuwe podiumzaal van 't Spectrum, waar voorheen de bibliotheek gehuisvest was, voeren we komend seizoen 15 professionele theatervoorstellingen op. Het is een pilot, maar wel een met veel potentie: de voorverkoop is pas net gestart, maar verloopt nu al veelbelovend."

Het belang
"In De Blauwe Kei hebben we twee zalen: de grote zaal, voor 700 gasten, en de kleine zaal, met 99 stoelen. In Schijndel kunnen circa 240 bezoekers terecht: perfect voor bijvoorbeeld artiesten die de kleine zaal ontgroeid zijn, maar nog niet genoeg publiek binden voor de grote zaal. En soms zoeken artiesten bewust een intieme zaal, bijvoorbeeld om meer interactie met het publiek te ervaren. Guido Weijers is daar een goed voorbeeld van: hij staat op 15 april 2020 op het podium in Schijndel."

Harry Vermeulen is directeur van Theater de Blauwe Kei en directievoorzitter van Cultuurfabriek Noordkade in Veghel. 

Het unieke
"Er kleefde geen 'moeten' aan deze samenwerking. Geen politieke motivatie, geen vooraf uitgedachte strategie, geen efficiencydoelen: we zijn gewoon een babbeltje met elkaar gaan maken en hebben met ons hoofd en hart gesproken. Zo is een en een hier drie geworden."

Het gevoel
"We hebben laatst de programmering gepresenteerd, tijdens onze Vriendendag. Dat leverde veel complimenten op, met name van onze Schijndelse bezoekers. Alleen dat al is een bevestiging dat we iets moois aan het opbouwen zijn. Schijndel is een voltreffer en dat vind ik echt supermooi. Sterker nog, daar mogen we in heel Meierijstad trots op zijn."

Het gevolg
"De programmering in Schijndel bestaat voor één derde deel uit cabaret, muziek en jeugd- en familietheater. De drie kennismakingsvoorstellingen, met onder ander Christel de Laat, waren al een succes. Na komend seizoen gaan we de ervaringen evalueren en bekijken we hoe we verder gaan. Maar wat mij betreft kleuren we ons motto heel mooi in: 'De Blauwe Kei; podium van, voor en met Meierijstad'."

Dit verhaal verscheen eerder in Bedrijvig Meierijstad.

Harry Vermeulen is directeur van Theater de Blauwe Kei en directievoorzitter van Cultuurfabriek Noordkade in Veghel.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant