Wethouder Rik Compagne, Jan van Vucht (directeur Area) en Arno van der Heijden, (Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling).
Wethouder Rik Compagne, Jan van Vucht (directeur Area) en Arno van der Heijden, (Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling).
VIDEO

Euforie om nieuwe sociale huurwoningen, maar er is 'werk aan de winkel'

Wonen 1.955 keer gelezen

VEGHEL | De gemeente Meierijstad, Area en Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling vierden afgelopen maandag het hoogste punt van een drietal nieuwbouwprojecten in Veghel. In totaal worden er momenteel 46 sociale huurwoningen gebouwd op drie verschillende locaties: 12 woningen aan de Groen van Prinstererlaan, 6 woningen aan de Evertsenstraat en 28 woningen Jan van Galenstraat.


De vlaggen worden gehesen. 

Jan van Vucht, directeur van woningbouwcorporatie Area, Arno van der Heijden, Van der Heijden Bouw en Ontwikkeling, en wethouder Rik Compagne waren alle drie aanwezig op de bouwlocatie in de Jan van Galenstraat. De directeur van Area is blij met de gang van zaken. "Het is een bijzondere plek. We vieren niet alleen het hoogste punt van dit complex, maar van vijf locaties (drie in Veghel en eentje in Odiliapeel en Uden red.). Eigenlijk hebben we vijf projecten verpakt in één. De bouwers kunnen zodoende een continue bouwstroom organiseren. Het scheelt ook in de kosten." Voor Area is dit een nieuwe manier van werken. Jan vervolgt: "We willen niet meer ieder klein projectje laten aanbesteden. Dat er dan vier partijen strijden voor het project en er dus drie afvallen. Dat neigt naar bezigheidstherapie. Het is veel slimmer om het grootschaliger aan te pakken."
Wethouder Compagne, voor hem een van zijn eerste activiteiten als wethouder, is blij met alle ontwikkelingen. "Ik val met mijn neus in de boter. Van de gemeenteraad heb ik meegekregen dat er veel sociale woningbouw moet worden gerealiseerd."

'Werk aan de winkel'
Volgens Jan moet er in de gemeente Meierijstad nog veel gebeuren. Zo moeten er de komende tien jaar 1000 sociale huurwoningen bij. "Dat is een hele grote en mooie opgave. We hebben een paar locaties op het oog. Als je naar Veghel kijkt dan denken we aan Veghels Buiten, maar ook aan het centrum. Daar moet echt wat gaan gebeuren."
In het najaar van 2019 moet er een lijst liggen, in overleg met de gemeente en alle woningbouwcorporaties, met bouwlocaties. "Die lijst maken we met zijn alle. Je moet meerdere plannen maken, want niet alles gaat door. Er is werk aan de winkel", besluit Jan.

Impressie van de woningen in de Jan van Galenstraat.

Levensloopbestendige woningen
De woningen op de locatie Groen van Prinstererlaan en 8 woningen op de locatie Jan van Galenstraat zijn zogenaamde levensloopbestendige woningen. Levensloopbestendig betekent in dit geval dat het volledige woonprogramma (woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer) op de begane grond wordt gerealiseerd. Het bouwen van dergelijke woningen zorgt voor meer diversiteit in het bezit van Area, in de wijk Veghel Zuid.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De woningen aan de Jan van Galenstraat.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant