Afbeelding

'Met zijn alle proberen om de ziekte uit de wereld te krijgen'

Algemeen 1.020 keer gelezen

VEGHEL | Marchel en Martijn doen dit jaar voor de derde keer mee aan 2bike4alzheimer. De Boxtelaren fietsen in het weekend van 23 en 24 september 400 kilometer in 24 uur. Daarmee proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer. Martijn is in Veghel een bekend gezicht. Hij werkt al jaren in De Watersteeg.

2bike4alzheimer is een 400 kilometer non-stop estafette fietstocht. Samen met je team zit je 24 uur in het zadel en worden er vijf etappes van 80 kilometer rondom Amersfoort afgelegd. De meeste teams bestaan uit minimaal vier personen. Marchel en Martijn zijn met zijn tweeën. "Wij fietsen heel graag en hebben zoiets van mensen met Alzheimer kunnen de ziekte ook niet even opzijzetten. Vandaar dat we de tocht met zijn tweeën gaan afleggen", legt Martijn uit.

Opa
De motivatie halen de twee allebei uit iets anders. "Ik werk in De Watersteeg op een afdeling met dementerende ouderen en Marchel zijn opa leed aan dementie. Daarom willen we graag geld inzamelen voor onderzoek naar Alzheimer. We weten hoe het is en met z'n alle kunnen we proberen om de ziekte uit de wereld te krijgen." Dat zou wel betekenen dat Martijn zonder werk komt te zitten. Toch? "Ik ben er niet bang voor dat ik mijn werk in de ouderenzorg kwijt zal raken. Er zijn genoeg ouderen die zorgbehoeftig zijn. Hooguit verandert de doelgroep iets. Nu werk ik met dementerende ouderen, maar dat zal dan misschien wel minder worden en dan ga ik met somatische (lichamelijke klachten) ouderen werken." Marchel vult aan: "Mijn opa herkende op een gegeven moment niemand meer. Dan denk je 'wat is dit'? Daar schrik je van."
De trainingen verlopen goed. Martijn: "We bereiden ons goed voor op de tocht. We proberen ieder weekend minstens één rit van ruim 100 kilometer te maken. Ook doen we aan intervaltraining om onze conditie te verbeteren."

Wielershirt
Binnenkort laten de twee Boxtelaren laren hun wielershirt bedrukken met sponsoren die hebben gedoneerd. Dit doen ze als blijk van waardering. De vorderingen van het team zijn hier te volgen. Daar kan ook gedoneerd worden.

Martijn van Gils (achter) en Marchel Kluijtmans(voor).
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant