Het koor zingt Nederlandse liedjes, maar is ook begonnen met Engelstalige liedjes.
Het koor zingt Nederlandse liedjes, maar is ook begonnen met Engelstalige liedjes.

Wie zingt er mee in het kinderpopkoor van Meierijstad?

Algemeen 325 keer gelezen

SCHIJNDEL | No Kidding is een kinderpopkoor voor jongens en meisjes. Na het noodgedwongen vertrek van de vorige dirigente vanwege een ongeval leek het even op dat het koor zou stoppen. Gelukkig is er een goede vervanger gevonden in de persoon van Marc van Creij. Het koor is nu nog wel op zoek naar een aantal jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 15 jaar die het leuk vinden om het koor te komen versterken. Vanaf 29 augustus repeteren ze elke donderdag van 19.00 uur tot 20.00 uur in de Beemdschool in Schijndel. Auditie doen is niet nodig, iedereen is welkom om te komen zingen, te dansen en lol te maken.

Om de contributie betaalbaar te houden en deelname voor kinderen laagdrempelig te laten zijn, wordt er stichting De Vrienden van No Kidding opgericht. Het koor zingt vooral Nederlandse liedjes, maar is begonnen ook Engelstalige liedjes in te studeren. Ook zijn ze al hard aan het oefenen op meerstemmige liedjes. Iedere repetitie beginnen ze met het opwarmen van hun stemmen en de spieren die ze gebruiken bij het zingen. Ze doen wat gekke inzingoefeningen en daarna begint het echte werk: het instuderen van de liedjes. Als het bij een liedje past verzinnen ze met elkaar wat leuke bewegingen die ze tijdens het zingen kunnen doen. Op die manier wordt ieder liedje een feestje. Wat dirigent Marc het belangrijkste vindt aan het zingen bij No Kidding is dat ieder kind plezier heeft in het samen zingen en dat alle kinderen leren om hun stem te laten horen.

Wil je een keer komen kijken of meer informatie? Neem dan contact op met Anouk Eickmans: 06-45673445 of mail naar anouk.eickmans@live.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant