Sven Pennings is zesde geworden op het WK in Zolder.
Sven Pennings is zesde geworden op het WK in Zolder.

Sven Pennings gooit hoge ogen op WK

Sport 1.063 keer gelezen

VEGHEL | Het wereldkampioenschap BMX (fietscross) 2019 werd dit jaar verreden in Zolder in België. Van 23 tot en met 27 juli vonden daar onder de ogen van vele toeschouwers en de zomerse weersomstandigheden de wedstrijden plaats die uiteindelijk in de diverse klassen de wereldkampioenen zouden opleveren. Alle deelnemers van het Talent BMX Team die zich voor dit wereldkampioenschap gekwalificeerd hadden, zijn ook lid van Fietscrossclub Wheels uit Erp. Dit wereldkampioenschap werd gekenmerkt door vele valpartijen waarbij de medische verzorging en de ambulance regelmatig ingezet moesten worden. Sven Pennings uit Veghel gooide hoge ogen. Voor Matthew van Dam liep het minder goed af.

Sven uit Veghel deed op woensdag mee met de fietscrossers 10 jaar. Sven haalde het beste in zich naar boven. Via een knappe tweede plek in de halve finale wist de jonge Veghelse crosser de finale te behalen. Daarin moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. Desondanks kan Sven terugkijken op een geweldige prestatie.
Op vrijdag mocht Matthew uit Eerde aan de bak. Hij reed in de klasse Men 17/24 jaar, maar zijn dag verliep niet helemaal naar wens. In de eerste manche wist hij een vijfde plaats te behalen, maar in de tweede manche liep het helemaal mis. Op het eerste stuk van de baan kwam hij ten val en wel zodanig dat hij zich af moest melden voor de derde manche. Bij de val kreeg hij het stuur in zijn buik en moest met schaafwonden de strijd staken. Sneu voor Matthew die zich goed had voorbereid op dit kampioenschap.

Het fietscrosszeizoen ligt in verband met de vakantie nu even stil. De volgende wedstrijden zijn op 31 augustus en 1 september in Peer (België) waar dan de UEC-rondes 9 en 10 verreden worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant