Drie tot tien procent van de jongeren is chronisch eenzaam (foto: Luc van Moorsel).
Drie tot tien procent van de jongeren is chronisch eenzaam (foto: Luc van Moorsel).

Stichting Join us lanceert meldpunt voor eenzame jongeren

Algemeen 728 keer gelezen

VEGHEL | Nadï van de Watering (25) twitterde over haar eenzaamheid. Vele jongeren volgden haar voorbeeld en deelden hun eenzame gevoelens. Om ervoor te zorgen dat al die digitale noodkreten niet vervagen, lanceert Stichting Join us een landelijk meldpunt voor eenzame jongeren.

Niemand minder dan Nadï opent woensdag op de Noordkade in Veghel het meldpunt. Via de site eenzamejongeren.com kunnen jongeren van 12 tot 30 jaar hun eenzaamheid kenbaar maken. Hun melding komt terecht bij Join us. De stichting zet zich in voor eenzame jongeren. "Het is belangrijk dat jongeren via het meldpunt hun stem laten horen. Zo brengen we de omvang en urgentie van het probleem duidelijk in beeld. Een melding via de site blijft, een tweet verdwijnt uiteindelijk naar de achtergrond", zo laat Join us weten. 3 tot 10 procent van de jongeren is chronisch eenzaam. Om eenzaamheid bij jongeren écht aan te pakken is het belangrijk dat ze elkaar ontmoeten en sociaal sterker worden. Om dat te bereiken houdt Join us bijeenkomsten voor jongeren, waarbij ze de onderliggende oorzaken van hun eenzaamheid aanpakken. Op dit moment heeft Join us elf actieve locaties - waaronder in Veghel - en vijf in de opstartfase. Om zoveel mogelijk eenzame jongeren een kans te bieden op tijd uit hun sociale isolement te komen is landelijk gezien meer inzet nodig. Wanneer eenzaamheid te lang duurt liggen ernstige gevolgen zoals depressie en verslaving op de loer.
Op woensdag 4 september om 19.00 uur zijn #eenzamejongeren, hun ouders/verzorgers en geïnteresseerden van harte welkom bij de lancering van het meldpunt voor eenzame jongeren op de Noordkade in Veghel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant