Mark Strik. (Foto: Peter Kuijpers)
Mark Strik. (Foto: Peter Kuijpers)

Strik: 'Het is zoeken naar de juiste jongens op de juiste plekken'

Voetbal 989 keer gelezen

DEMEN/RAVENSTEIN | Mark Strik zou komend seizoen aan de slag gaan als trainer van SDDL. Toen de club echter besloot ook op seniorengebied te gaan samenwerken met Ravenstein, werd SSA Vesta'19 een feit. De 35-jarige Osse trainer wordt de eerste hoofdtrainer.

Strik was de laatste seizoenen trainer van Margriet, de club waar hij zijn hele leven al bij betrokken is. Met een degradatie naar de derde klasse en vervolgens opnieuw een tegenvallend seizoen kijkt hij niet terug op een geslaagd begin van zijn carrière als hoofdtrainer. "We hebben niet gebracht wat er van ons verwacht. Ik ben daar verantwoordelijk voor. Het staat niet goed op mijn cv, maar ik heb absoluut geen wraakgevoelens. Ik blijf lid van Margriet en kom zeker nog eens kijken als dat mogelijk is. Maar als trainer blijf ik ambitieus. Bij SSA Vesta'19 krijg ik de kans om me te bewijzen."

Organisatie
Qua organisatie is de 'bijna fusieclub' wel een groot verschil met zijn vorige club. "Margriet heeft het dubbele aantal leden en het is daar tot in de puntjes geregeld. Maar ik ben ook positief verrast bij Vesta'19. Rondom het eerste elftal is het goed geregeld. Ik zie wel dat er binnen de organisatie stappen gezet moeten worden. Maar dat krijg je met een fusieclub, dat proces heeft tijd nodig. Alle vrijwilligers doen in ieder geval hard hun best.
"

Selectie
Strik werkt momenteel met een selectie van ongeveer twintig spelers, waarbij een aantal spelers nog vakantie terugkeren. De Osse trainer krijgt de tijd om van de selectie een team te smeden. Over Ties Klievink kan hij niet beschikken. De uitblinker bij SDDL de laatste jaren gaat in het tweede voetballen. "Er staat nu een jonge, leergierige, fanatieke groep. We moeten wennen aan elkaar en het is zoeken naar de juiste spelers op de juiste plekken. Dit seizoen willen we de organisatie neerzetten, dat is het belangrijkst. Het is nog te vroeg om een doelstelling neer te leggen. Want hoe sterk zijn we zelf en hoe sterk zijn de andere ploegen in de vierde klasse?"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant