De kermis is weer te vinden rondom de Markt en de Hoogstraat.
De kermis is weer te vinden rondom de Markt en de Hoogstraat.

Kermis in Veghel start vrijdag, vuurwerkshow op zaterdagavond

Algemeen 7.492 keer gelezen

VEGHEL | De kermis in Veghel wordt vrijdag om 16.00 uur geopend. Er staan dit jaar zo'n 35 zaken verspreid over de Markt en de Hoogstraat. Volgens de Stichting Kermissen Veghel (SKV) komt er een mooie variatie van attracties te staan in Veghel.

De kermis duurt van vrijdag tot en met woensdag. De grootste verandering is de vuurwerkshow. Voorgaande jaren werd er vuurwerk afgestoken op de laatste avond van de kermis. Dat is dit jaar anders. "De vuurwerkshow is verplaatst naar zaterdagavond rond de klok van 21.30 uur. Veel kinderen moeten op donderdag naar school en volwassenen moet werken. Daarom hebben we het verplaatst naar de zaterdag. Op zondag is bijna iedereen vrij", laten ze bij de stichting weten.

Topspin
De stichting heeft een mooie variatie aan attracties binnen weten te halen. Zo komen onder andere de Booster, Jumper en een groter glazen doolhof naar Veghel. Voor de jongste jeugd is er van alles te doen. Nieuw is de Bootjesmolen uitgerust met een echte kapitein. Er is ook genoeg te spelen en er is ruimte om een gokje te wagen. SKV kreeg onlangs wel te maken met een grote tegenslag. Een van de publiekstrekkers, de Topspin, heeft afgezegd. De reden? De attractie is kapot. "Dat is vreselijk balen, maar we doen er niks aan. We proberen om nog een vervanger te regelen." Desondanks heeft de stichting er veel zin in. "Het worden zes leuke en gezellige dagen."

Compliment
De horecazaken op de Markt hebben een uitgebreid programma staan. De stichting is daar blij mee. "Ga eropuit en maak mooie herinneringen." Verder is er het hele weekend van alles te doen omtrent de 75 jaar bevrijding van Veghel. De Markt en Hoogstraat zijn afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. "We willen tot slot graag een compliment maken naar de winkeliers van het centrum en de bewoners in de buurt van de kermis. Zij denken mee en verlenen hulp wanneer nodig", aldus SKV.

Openingstijden
De kermis is geopend op zaterdag en zondag vanaf 14.00 uur en op maandag en dinsdag vanaf 15.00 uur. Op woensdag gaan de attracties om 13.30 uur open voor de laatste dag.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant