Jeroen Verlind is eigenaar van Traiteur Plank. Hij neemt begin november zijn intrek in de Proeffabriek.
Jeroen Verlind is eigenaar van Traiteur Plank. Hij neemt begin november zijn intrek in de Proeffabriek.

Plank komt naar Veghel: 'Perfecte plek om te starten met traiteur en bistro'

Algemeen 3.259 keer gelezen

VEGHEL | Jeroen Verlind is eigenaar van Traiteur Plank. De 29-jarige inwoner van Heesch neemt vanaf begin november zijn intrek in de Proeffabriek op de Veghelse Noordkade. Naast de traiteur start hij daar ook een bistro. Het moet het begin worden van iets veel groters.

Plank neemt de plek in van Voets Specialiteiten. Het Schijndelse familiebedrijf gaat zich weer volledig richten op de corebusiness: een groothandel en allround specialist in Europa als het gaat om delicatessen en alles daaromheen. Op zaterdag 21 september stopt de winkel definitief in Veghel. Lang hebben ze in de Proeffabriek niet hoeven te zoeken naar een passende opvolger. Jeroen stuurde ongeveer zes maanden geleden een mailtje naar Stefan van de Ven (eigenaar Noordkade red.). Een paar gesprekken en een rondleiding volgden snel en Jeroen was verkocht. "De Noordkade is een prachtige locatie. Voor mij is dit een perfecte plek om te starten met Traiteur en Bistro Plank. Ik werk nu nog vanuit thuis, maar dat werd allemaal wat te krap."

Verhaal
Het worden spannende tijden voor Jeroen. Op dit moment verzorgt hij borrelplanken aan huis. "Achter onze planken zit een verhaal. Je kiest zelf het formaat: small, medium of large. Bij ieder formaat kun je een bijpassende houten plank bestellen. De ingrediënten worden geleverd in een box. De ingrediënten die hierin zitten, zijn al helemaal opgemaakt en aangepast aan het formaat van jouw plank. Hier hoef je zelf dus niks meer aan te doen. De producten schuif je vanuit de box zo op de bijpassende plank." In de nieuwe winkel in de Proeffabriek kunnen klanten straks ook zelf hun eigen box samenstellen. Alle producten zijn te zien en zijn niet altijd hetzelfde. "We hebben straks een aantal vaste items, maar ook producten die door wisselen. Alles wordt door mij geselecteerd."

'Hippe en moderne zaak'
Een fysieke zaak heeft Jeroen nog niet, maar daar komt begin november dus verandering in. De traiteur blijft gewoon intact, maar de 29-jarige Heeschenaar wil meer. "Ik open in november op dezelfde locatie een bistro met 32 zitplaatsen. Daar ga ik ontbijt, lunch, diner en versnaperingen voor de borrel verzorgen. De traiteur en de bistro komen dus op dezelfde locatie terecht." Als het aan Jeroen ligt dan is dit het begin van iets groots. "Het wordt een hippe en moderne zaak. Mijn droom is dat mensen door heel Nederland kunnen gaan genieten van Bistro – Traiteur Plank. Het moet een zaak worden die bijvoorbeeld in Amsterdam niet zou misstaan."

Droom
Voor Jeroen is het een logische stap in zijn carrière. Als 14-jarig jongetje stond hij al vol bewondering in de keuken. Daarna belandde Jeroen op de Rooi Pannen in Tilburg. Hij rondde daar zijn koksopleiding af en de opleiding restaurateur. Voordat hij met Plank begon, werkte Jeroen als chef-kok bij De Nieuwe Wereld in Oss. "Het is allemaal snel gegaan. Voor mij en mijn vriendin komt er nu een droom uit: een eigen zaak mét de traiteur. In 2020 starten we met workshops. Hoe maak je een smaakvolle plank? Voor babyshowers kunnen ze dan ook bij ons terecht", besluit Jeroen.

Open
De zaak in de Proeffabriek is vanaf november open op dinsdag tot en met zondag vanaf 10.00 uur.

Check onze Facebookpagina voor een leuke winactie. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant