Sam Wassenberg (R) met zijn belager Michael Fecunda
Sam Wassenberg (R) met zijn belager Michael Fecunda Foto's Peter Kuijpers

Winst voor UDI'19/CSU zonder goed te voetballen

Voetbal 813 keer gelezen

UDEN – Sprankelend voetbal gaf het geen moment in het duel tussen UDI'19 en het bezoekende Nuenen. Twee doelpunten slechts, een voor rust van Rick Wouters en na  rust een treffer van Ferhat Coskun waren de twee kersen op de matige voetbaltaart die het publiek op Parkzicht voorgeschoteld kreeg. Goed of slecht na drie wedstrijden staat UDI'19 hoog in het linkerrijtje. Samen met Halsteren en Baronie op twee punten afstand van koploper IFC  hoor je in Uden weinig mensen klagen, een enkele kniesoor daargelaten.

Bij UDI'19 stond Raoul Oomen op rechts in de spits ten faveure van Ferhat Coskun. Nuenen was nog puntloos naar Uden gekomen. Trainer bij de Nuenenaren is oud international Jan Poortvliet. Met 19 interlands waaronder de WK-finale in Argentinië. Werd bovendien met PSV drie maal landskampioen. Een lijst om trots op te zijn. Het moet de voormalige prof zeer aan de ogen hebben gedaan zijn ploeg zo pover te zien spelen op Parkzicht. UDI'19 profiteerde daar maar matig van en was ook niet echt stralend bezig. Bij Nuenen twee opvallende namen. Sam Strijbosch die nog een half seizoen voor Blauw Geel'38 speelde en Patrick Philippart die we nog kennen uit zijn Gemert periode. Philippart had bezoek van wat oud ploeggenoten langs de lijn op Parkzicht. Onder anderen de doelpuntenmaker van gisterenavond bij Gemert – Blauw Geel'38 Jens Leyten.

Jan Poortvliet trainer van Nuenen

Nick Wouters
Nuenen begon overigens dapper in Uden. Het wekte geen moment de indruk enig respect te hebben voor de nog ongeslagen Udenaren. Met de twee spitsen  werd de Udense zestien met regelmaat gepenetreerd, maar Nuenen ontbeert een echte spits. UDI'19 toonde de meest aanvalskracht en uiteraard met het meest balbezit. In de 25e minuut veerde alles wat UDI'19 een warm hart toedraagt op. Sam Wassenberg leek te gaan scoren, maar zijn inzet belandde op de paal. Drie minuten later viel toch de openingstreffer. Een voorzet van rechts werd door Nick Wouters van dichtbij verzilvert. De komst van de Wouters die van NEC afkomstig is heeft de Udenaren geen windeieren gelegd. Een prima flankverdediger en bovendien een neusje voor het maken van doelpunten.

Roald van Hout springt over zijn tegenstander heen

Protest
Poortvliet wisselde nog voor de aftrap in de tweede helft twee spelers. Amper begonnen leek de arbiter van dienst Arthur Midden door zijn hoeven te gaan en moest zich door de UDI'19 verzorgerster laten behandelen. Die handen deden wonderen want Midden kon zijn wedstrijd in goede gezondheid vervolgen. Trainer Lodewijk de Kruif wisselde na een uur spelen Hidde van Dongen in voor Lars van Geelkerken. Sam Wassenberg had de wedstrijd twintig minuten voor tijd op slot kunnen gooien. De Udense aanvalsleider verscheen alleen voor keeper Jeroen Keeris van Nuenen, maar die (What's in a name?) keerde het schot. Dick Smits kwam voor de aangeslagen Robin Walk waar UDI'19 en haar aanhang bij een aanval de 2-0 claimde. De grensrechter en scheidsrechter Midden wuifde het protest weg. Vijf minuten voor het reguliere speeleinde kwam Ferhat Coskun voor Raoul Oomen. Een wissel met gevolgen. In eerste instantie stuitte Coskun op Keeris, maar in het vervolg van die aanval kreeg hij de bal panklaar van Roald van Hout waarna de Ossenaar kon afdrukken naar 2-0. Midden liet nog een minuut of vijf doorspelen, maar floot toen toch af. UDI'19 koestert de winst en bereikte de tweede plek in de Hoofdklasse B. Met twee punten achterstand op koploper IFC. Volgende week gaan de tricolores uit naar Juliana'31 in Malden.

UDI'19: Michiel Merks, Rick Wouters, Hidde van Dongen (65. Lars van Geelkerken), Thijs van der Linden, Raoul Oomen (85.Ferhat Coskun), Roald van Hout, Sam Wassenberg, Robin Walk (75. Dick Smits), Wietse van Lankveld (man van de wedstrijd) Willem Tieben Koca Tufan.