SBV / Ulysses. (Foto rechts: John van Deursen)
SBV / Ulysses. (Foto rechts: John van Deursen)

Meerderheid van Ulysses-leden wil geen fusie met SBV

Voetbal 788 keer gelezen

MEGEN/HAREN | De jeugdafdelingen van Ulysses en SBV voetballen al vier jaar met succes samen onder de naam SJO VITA. De dames voetballen ook al een aantal jaar samen en dit seizoen is dat het geval bij het derde elftal en de veteranen. Een fusie gaat er echter niet van komen. Leden van SBV stemden vanavond voor het fusievoorstel, maar een meerderheid van de Ulysses-leden ziet het plan niet zitten.

door Leon Voskamp

Na de algemene ledenvergadering stemden de leden van Ulysses over het fusievoorstel. Met 11 voor en 39 tegen was er een duidelijke 'nee' vanuit Megen. Voorzitter Ivo Mulders was na afloop teleurgesteld over de uitkomst. "De meerderheid ziet een fusie niet zitten. De leden willen meer garantie over de toekomst van het sportpark. Ik had het liever anders gezien en hoopte dat de leden over de locatiekeuze heen konden kijken. Met een fusie kun je de vereniging toekomstbestendig maken. We hebben te maken met een teruglopend ledenaantal en vonden dat er iets moest gebeuren. SBV ligt anderhalve kilometer verderop en was in onze ogen de ideale partner om mee te fuseren. De jeugd en de dames werken al met succes samen. Maar de leden vonden dat het fusievoorstel niet voldeed en hebben het recht om een voorstel weg te stemmen, dat respecteer ik."

Zelfstandig verder
Mulders gaat op korte termijn met SBV om de tafel om de avond te bespreken. "Hoe nu verder? De fusie is van de baan, maar we kijken verder. Met Ulysses als zelfstandige vereniging willen we zo goed mogelijk de toekomst ingaan."

Zeer teleurgesteld
SBV-voorzitter Bert Knipping hield een vervelend gevoel over aan de avond. Al helemaal omdat binnen zijn club de overgrote meerderheid voor het fusievoorstel stemde. 39 mensen waren voor, 12 tegen. "Er waren ook leden bij die het niet helemaal met het voorstel eens waren, maar in het belang van de toekomst van de club voor stemden. Want daar gaat het over. We doen het niet voor onze veteranen, maar voor de jeugd. We willen dat die in de toekomst kunnen blijven voetballen. Het was mij zwaar tegenvallen als onze leden tegen hadden gestemd. Ik had ook het gevoel dat het vanavond goed zou komen."

Samenwerking
Ook Knipping ziet dat er al jaren goed wordt samengewerkt tussen beide verenigingen. "Het is ontzettend spijtig dat er in Megen door een duidelijke meerderheid niet aan de toekomst wordt gedacht. En dat terwijl we op de goede weg waren. Het is ook spijtig voor al die vrijwilligers bij beide clubs die er veel tijd en energie in hebben gestopt. Ik voel de emotie hier bij onze leden. Want we gaan dan wel samenwerken op seniorengebied, maar onze jongens hebben na deze keuze in Megen niet het gevoel dat dat gebeurt op basis van gelijkwaardigheid. Kunnen die teams nu verder? Als SBV gaan we nu zelfstandig verder en dat gaan we zo goed mogelijk doen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant