Afbeelding

Goed doel Krollenloop bekend: sportruimte PieterBrueghelHuis

Sport 562 keer gelezen

VEGHEL | Bij Bakkerij Van Leur aan de Stationsstraat start zondag 22 september de eerste, gratis loopclinic ter voorbereiding op de Krollenloop. De voorinschrijving voor het Veghelse hardloopevenement loopt tot maandag 7 oktober. Het goede doel is nu ook bekend gemaakt: de inrichting van de sportruimte in het PieterBrueghelHuis in Veghel.

De meeropbrengst van de Krollenloop is dit jaar bestemd voor de inrichting van een ruimte waar bezoekers van het PieterBrueghelHuis kunnen sporten. Het PieterBrueghelHuis richt zich op iedereen, met of zonder beperking, die op zoek is naar betekenisvolle activiteiten, tijd en aandacht voor elkaar. Vitaliteit is voor bezoekers van alle leeftijden belangrijk. Vooral door jongere bezoekers is volgens coördinator Karin Cornelissen aangegeven dat hier behoefte aan is. "Dit zijn mensen voor wie het door uiteenlopende oorzaken niet mogelijk is om naar een 'gewone' sportschool te gaan. Bijvoorbeeld mensen met hersenletsel of andere kwetsbaarheden. Als mensen vitaler zijn, nemen ze actiever deel aan andere sociale activiteiten en kan het zelfs ook bijdragen aan het vinden van een betaalde baan."

Clinic
Looptrainer Joost Vlassak heeft een leuke training uitgezet door het centrum van Veghel. Daarbij maakt hij onder meer gebruik van de Kwiekroute en de speeltoestellen in het Julianapark. De oefenlopen zijn geschikt voor zowel beginnende als gevorderde lopers. Je bent anderhalf uur lekker inspannend bezig en het is gezellig om samen te lopen. Er wordt gestart om 10.00 uur, deelname is gratis. Vanaf 9.45 uur wordt er verzameld bij Bakkerij Van Leur aan de Stationsstraat. Er volgen nog twee clinics op zondag 6 en 20 oktober.

Inschrijven
Tijdens de Krollenloop op zondag 3 november kan er gekozen worden uit drie afstanden; 5 en 10 kilometer en de Ten Miles. Start en finish zijn op de Markt. Deelnamekosten bedragen tot en met woensdag 10 oktober 10 euro, dit is inclusief een fraaie medaille en uiteraard een krol met speculaas van Bakkerij Van Leur. Bedrijven- en vriendenteams kunnen zich voor een bedrag van 100 euro per team inschrijven. Een team vorm je met minimaal drie en maximaal vijf personen. Voor kinderen zijn er twee Kidsruns van 1 en 2,5 kilometer. Deelname aan de kinderloop is gratis.

Kijk voor meer informatie en inschrijving voor de verschillende afstanden op: www.krollenloop.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant