Kan SBV opnieuw een periode winnen?
Kan SBV opnieuw een periode winnen?

Vijfde klasse C gaat zondag van start: Rondje langs de trainers

Voetbal 829 keer gelezen

De vijfde klasse C gaat komende zondag van start. Wat verwachten de trainers uit ons verspreidingsgebied van de seizoensopening?

RK DESO treft op eigen veld RKVSC. Trainer Stan Vos: "Voor ons een onbekende tegenstander. Ze komen uit de zaterdagcompetitie. Ik weet dat ze een oefenwedstrijd van Heerewaarden hebben gewonnen met 1-4. Wij vinden dat we van onze eigen krachten uit moeten gaan. In de beker hebben we goed gespeeld, alleen zijn we wat punten betreft te weinig beloond. We hebben een goede groep, dat hebben we de supporters ook laten zien in deze wedstrijden. Verder hebben we er zin om weer te beginnen in de competitie. De missie voor ons is het kampioenschap, ook al zal dat geen makkie worden."


Ruwaard - HRC'14
De andere club uit Oss, sv Ruwaard, start ook thuis. HRC'14 komt op bezoek. Trainer Ger Romeijnders is tevreden over de voorbereiding. "Er zijn heel veel nieuwe spelers bijgekomen, dus in de voorbereiding hebben we geprobeerd om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van alle spelers. Ik ga positief de competitie in met op verschillende posities enkele aanwinsten ten opzichte van vorig seizoen. Jammer genoeg zijn tijdens de laatste bekerwedstrijd twee belangrijke spelers geblesseerd geraakt. Het is afwachten in hoeverre ze fit zijn voor zondag. Mocht ik kunnen starten met een fit elftal, dan ga ik vol vertrouwen erin. De tegenstander is niet de minste en was voor mij vorig jaar één van de betere ploegen in onze klasse. We willen echter van eigen sterkte uitgaan en gaan gewoon voor de winst. We hebben in ieder geval binnen de vereniging weer een stap vooruit gemaakt. Ik ben trots op de mensen die hier samen met mij volledig voor gaan."


Maaskantse Boys - Wadenoijen
Wat mogen we van Maaskantse Boys verwachten? Trainer Maurizio Atzeni kijkt met veel plezier uit naar de eerste wedstrijd thuis tegen Wadenoijen. "De seizoensopening is als een kleuter voor zijn eerste bezoek aan De Efteling."


Hedel - MOSA'14
MOSA'14-trainer Peter van Orsouw verwacht bij Hedel een moeilijke wedstrijd. "We hebben zware bekerwedstrijd gehad en helaas kampen we met een aantal blessures. Hedel heeft een goede ploeg hoor ik. Maar wij gaan er alles aan doen om daar punten te pakken. Dat zou een mooi begin van de competitie zijn."


OKSV - DSS'14
Fred Donkers volgt Peter van Orsouw op bij OKSV. Hij start in Overlangel met een thuiswedstrijd tegen DSS'14. "Ik verwacht een tegenstander die veelal de lange bal zal hanteren en daar moeten we alert op zijn. Vooral in het begin van de wedstrijd. Ik hoop dat we net zo spelen als de afgelopen weken in de voorbereiding en dat we met verzorgd voetbal kunnen laten zien dat we dit seizoen mee willen doen voor de prijzen. Misschien kunnen we wel een gooi doen naar een periodetitel. Ik hoop dat we een sportieve en heerlijke voetbalzondag tegemoet gaan en dat we de toeschouwers kunnen trakteren op een aantal doelpunten."


BZS - SBV
SBV deed vorig jaar een tijd mee om de bovenste plaats, maar eindigde uiteindelijk op ruime afstand van MEC'07 als tweede. Kunnen de Harenaren dit seizoen weer een rol van betekenis spelen? Ze starten op bezoek bij BZS in Beusichem. Putters: "We hebben weer zin in het nieuwe seizoen. We hebben drie goede wedstrijden in de beker gespeeld en daar kunnen we mee door. Het is altijd moeilijk te zeggen hoe de competitie gaat verlopen. Kijk naar ons zelf, Het ene jaar word je dertiende en een jaar later tweede. Zondag uit naar het 62 kilometer verre Beusichem waar we klaar voor zijn. Een jong elftal met een enorme drive, maar vorig seizoen erg wisselvallig. Voetballend zijn wij sterker dan vorig seizoen en zullen zondag dan ook proberen te domineren. We willen goed beginnen en gaan dan ook voor de volle winst."

Fotocredits: Postcode Loterij

Vijfde klasse C:
RK DESO - RKVSC
OKSV - DSS'14
Ruwaard - HRC'14
BZS - SBV
SCZ - Ophemert
Maaskantse Boys - Wadenoijen
Hedel - MOSA'14

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant